Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вакцинація для внутрішньо переміщених осіб
AA

Вакцинація для внутрішньо переміщених осіб

Запрошуємо внутрішньо переміщених осіб зробити БЕЗКОШТОВНУ вакцинацію! Дану процедуру можна зробити у будь-якому віці. Для цього потрібно обрати свого сімейного лікаря, бо тільки на таких умовах в центрах первинної медико-санітарної допомоги можна зробити щеплення.

До національного календаря профілактичних щеплень входять вакцини від десяти інфекційних захворювань: кашлюк, дифтерія, правець, кір, епідпаротит («свинка»), краснуха, туберкульоз, гемофільна інфекція (ХІБ-інфекція), гепатит В та поліомієліт. Це так звані вакцинокеровані інфекції, тобто їх поширення можна зупинити або попередити завдяки щепленням.

Як визначає календар планових профілактичних щеплень у дітей, Щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюка проводьте у 2, 4, 6 та 18 місяців.

Ревакцинуйте дітей віком шість років проти дифтерії та правця анатоксином дифтерійно-правцевим, потім у 16 років — анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену. Кожні 10 років – подальша ревакцинація.

Щеплюйте для профілактики Hib-інфекції дітей віком 2, 4 та 12 місяців.

Перше щеплення для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводять дітям віком 12 місяців, друге — дітям віком шість років.

Тому не будьте байдужими до свого здоров’я та пройдіть процедуру вакцинації. Кабінет щеплень знаходиться за адресою вул. Паркова 3В, НКП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Южноукраїнськ», приміщення № 210. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 18:00.

 

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...