Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Южноукраїнську стартувала програма обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи
AA

В Южноукраїнську стартувала програма обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи

В місті Южноукраїнську з 7 лютого 2023 року стартувала програма обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-ламп. Це спільна програма Євросоюзу та Уряду України, яка покликана допомогти енергетикам в балансуванні електросистеми, адже LED-лампи споживають у вісім разів менше електроенергії, ніж старі розжарювальні.

З деталями порядку реалізації експериментального проекту можна ознайомитись в постанові Кабінету Міністрів України від 10 січня 2023 року № 25 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням».

Кожен повнолітній українець зможе обміняти у відділенні «Укрпошти» 5 старих ламп розжарювання на 5 світлодіодних ламп.

Для цього потрібно залишити заявку через застосунок «Дія», обрати послугу «Обмін лампочок», вказати номер і відділення «Укрпошти» та отримавши підтвердження про наявність ламп, завітати до Укрпошти (Звертаємо увагу, що їх бронюють в «Дії» на 5 днів, також можна обрати розмір цоколя лампи). Якщо скористатися застосунком немає можливості, достатньо прийти до відділення з паспортом та ідентифікаційним кодом та обміняти лампи.

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...