Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В останню путь громада провела 19-річного Володимира Павленка
AA

В останню путь громада провела 19-річного Володимира Павленка

Наприкінці року в громаду прийшла ще одна чорна звістка: на фронті загинув 19-річний южноукраїнець Володимир Павленко, солдат, розвідник-санітар 2 розвідувального відділення 2 розвідувального взводу розвідувальної роти.

Володимир народився у Херсонській області, але зростав у Южноукраїнську. Виховувався у другому садочку, навчався у першій школі, після дев’яти класів вирішив опанувати професію зварювальника у місцевому професійному машинобудівному ліцеї. Рідні згадують, що Володимир ріс тихою, спокійною дитиною. Дуже багато читав, був частим гостем всіх місцевих бібліотек. А ще захоплювався футболом та музикою. М’який та романтичний, Володимир всім серцем любив свою сім’ю – маму й сестру: міг піти в поле, щоб назбирати їм польових квітів. Коли в країну прийшла біда, виявив силу духа: через патріотичні почуття перейшов на українську мову, переконав перейти на неї і матір. А після отримання професії зварювальника добровільно пішов у військкомат, де 1 листопада 2023 року підписав контракт. Після короткотривалого навчання потрапив на передову, але вже 21 грудня загинув в ході ведення бойових дій у Донецькій області.

Щирі співчуття висловили рідним, близьким Володимира Павленка заступник міського голови Марія Дроздова та головний сержант роти охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Андрій Медведєв. Після процедури обгортання домовини державним прапором України присутні на площі Палацу культури «Енергетик» вшанували пам’ять загиблого Героя хвилиною мовчання. Прапор урочисто був переданий матері загиблого, що не могла оговтатися від білю та горя. Квіти й сльози покривали труну з тілом воїна, а з фотографії, яку тримали військові руки, на южноукраїнців дивилася майже дитина – 19-річний юнак, що так мало встиг в цивільному житті, але вже став Героєм та поповнив небесне військо.

Громада провела в останню путь Володимира Володимировича Павленка на Алею Слави Южноукраїнського кладовища, стоячи на колінах. Він назавжди в наших серцях та в нашій пам’яті. Вічна слава Герою!

 

 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...