Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Упродовж тижня рятувальники виїжджали на надзвичайні події за участю дітей
AA

Упродовж тижня рятувальники виїжджали на надзвичайні події за участю дітей

Упродовж тижня, що минає, надзвичайники щодня виїжджали за викликом на надзвичайні події різного характеру, і нерідко, що найстрашніше, за участю дітей. Рятувальники постійно акцентують увагу батьків на тому, що саме від їхньої відповідальності та пильності залежить здоров'я, життя та безпека чада. Та чи завжди дорослі зважають на подібні попередження й застереження? Очевидно, що ні, і свідченням цьому є низка випадків, що трапилися днями в різних куточках нашої країни.

Так, для прикладу, на Донеччині, 20 листопада, о 03:50, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в м. Маріуполь. По прибуттю на місце події рятувальники встановили, що вогонь спалахнув всередині приватного житлового будинку, і негайно приступили до гасіння пожежі. Внаслідок надзвичайної події постраждав чоловік та дитина 2013 року народження. Потерпілих було передано медикам для обстеження, від подальшої госпіталізації вони відмовились.

19 листопада до рятувальників м. Миколаєва надійшло повідомлення про те, що на вул. Дніпрової Чайки в автомобілі зачинено дитину. Прибувши на місце події надзвичайники з'ясували, що жінка залишила ключі у замку запалювання та вийшла з автівки. У транспортному засобі спрацював центральний електронний замок. Усередині автомобіля в дитячому кріслі залишився хлопчик 2018 року народження та собака. За допомогою підручних засобів бійці ДСНС відчинили авто, надавши жінці доступ до малюка.

Страшна подія трапилася того ж дня в Дніпропетровській області в смт Кринички, де до вигрібної ями, яка знаходиться на прилеглій до приватного будинку території, впала малолітня дитина. Прибувши на місце події надзвичайники встановили, що підлогу вбиральні було зацементовано, тож батько тримав дитину 2019 року народження за допомогою підручних засобів через отвір до вигрібної ями. Рятувальники зробили підкоп під фундамент та дістали бідолашного малюка назовні. Після цього хлопчика передали медикам, які прийняли рішення госпіталізувати дитя до лікарні.

Водночас в смт Теофіполь на Хмельниччині в одній із квартир жінка вийшла на балкон вивісити випрані речі, а її півторарічна донька випадково зачинила за нею двері. Надзвичайники оперативно прибули за вказаною адресою, висувною драбиною піднялися на балкон четвертого поверху та за допомогою спецінструменту відчинили балконні двері. Дівчинка була налякана, але не постраждала.

Трагедія трапилася 18 листопада у с. Варварівка Долинського району Кіровоградської області. Там в приватному житловому будинку виникла пожежа, під час ліквідації якої бійці ДСНС виявили тіла 4 осіб, з них – 2 дітей 2016 та 2018 років народження. Вірогідна причина пожежі, яка забрала життя родини, – недотримання дорослими правил пожежної безпеки.

А в Херсоні 15 листопада на номер "101" надійшло повідомлення про те, що в обласній дитячій лікарні знаходиться дитина чотирнадцяти років, яка потребує допомоги. На місці стало відомо, що підліток одягнув на палець правої руки металевий предмет у формі кільця та самостійно зняти його вже не вдалось. Палець дуже набряк і нестерпно болів. Рятувальники за допомогою спеціального інструменту швидко та професійно зняли сторонній металевий предмет з пальця потерпілого.

Шановні батьки! З метою недопущення трагічних наслідків та травмування дітей, рятувальники закликають вас не залишати дітей без нагляду!

Візьміть до уваги такі рекомендації:

  • не забувайте, що найкращим способом навчання дітей є власний позитивний приклад;
  • встановіть з дитиною довірливі стосунки, щоб вона розповідала вам про свої наміри та дослухалася до ваших рекомендацій та застережень;
  • поясніть малечі, що таке легкозаймисті, колючі, ріжучі, вибухонебезпечні і вогнепальні предмети і яку небезпеку вони несуть;
  • розкажіть дитині про можливі "вуличні" загрози та небезпеки, застерігайте її від самостійного відвідування потенційно небезпечних місць (водойм, кар’єрів, поблизу залізниці тощо);
  • окресліть дитині коло людей, до яких вона може в разі потреби звернутися за допомогою;
  • не залишайте малолітніх дітей самих вдома;
  • дотримуйтеся правил безпечної життєдіяльності, щоб зберегти власне життя та здоров’я, а також вашої дитини.

Пам’ятайте, саме від вас залежить безпека та добробут вашої дитини!

https://mk.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/26075.html

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...