Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнській міській територіальній громаді завершилося проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводилася з 25 листопада по 10 грудня 2023 року
AA

У Южноукраїнській міській територіальній громаді завершилося проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводилася з 25 листопада по 10 грудня 2023 року

Основна її мета - привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловік.

Всі суб’єкти взаємодії, які здійснюють заходи у сфері запобігання та  протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, активно долучились до виконання затверджених на засіданні координаційної ради з питань ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми у Южноукраїнській міській територіальній громаді заходів акції в межах своїх повноважень.

Управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради виготовлений плакат для сітілайту та розміщений на території міста Южноукраїнська, та старостинських округів де зазначено номера телефонів всіх служб та організацій до яких можна звернутися у разі виявлення домашнього/гендерно зумовленого насильства.

У навчальних закладах Южноукраїнської міської територіальної громади було проведено ряд інформаційно-просвітницьких акцій та заходів, спрямованих на попередження насильства в сім'ї, запобігання торгівлі людьми, ґендерної рівності:

  • засідання «круглого столу» на тему «Посилення ефективності взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству»;
  • профілактичні заходи до Дня боротьби з ВІЛ/СНІД;
  • інформаційно-профілактичний захід для здобувачів освіти «Молодь проти насильства»;
  • години соціального педагога на тему «Яким буває насильство і як себе убезпечити від нього?».

Також, учні Южноукраїнського ліцею №1 та №4 створили соціальні відео ролики «Молодь проти насилля» та «Дитинство без насильства», де висловили своє «Ні – насильству» та «За – створенню соціального простору, вільного від насилля».

До Міжнародного дня прав людини в Іванівській бібліотеці-філії пройшов юридичний калейдоскоп «Світ твоїх прав», з метою підвищення рівня правової культури читачів,  Южноукраїнський міський історичний музей провів виставку науково-допоміжного матеріалу «Є права у кожного з нас» .

Проведено ряд інформаційних заходів  фахівцями із соціальної роботи Денного центру соціально - психологічної допомоги від домашнього насильства з питань попередження будь якого із проявів насильства. Інформація про ці заходи була висвітлена протягом дії акції на офіційному сайті Южноукраїнської міської ради.

До Міжнародного дня осіб з інвалідністю комунальний заклад "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» провів захід у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, Южноукраїнським міським центром соціальних служб проведений конкурс серед дітей з інвалідністю «Повір у себе, і в тебе повірять інші»

Протягом дії акції «16 днів проти насильства» на офіційному сайті м. Южноукраїнська було розміщено 23 статті, 9 статей на офіційній сторінці управління у соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.

Навіть у такий непростий час, який наразі переживає наша країна, додержання права на захист від домашнього насильства не повинно вважатись другорядним.

Насильству немає виправдання! Починай діяти! Не замовчуйте та не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога.

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...