Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС пройшли оглядові курси для працівників дирекції НАЕК «Енергоатом»
AA

У ВП ЮУАЕС пройшли оглядові курси для працівників дирекції НАЕК «Енергоатом»

На Южно-Українському енергокомплексі 28 і 29 серпня пройшли оглядові курси для фахівців структурних підрозділів дирекції НАЕК «Енергоатом». У рамках заходу гості ознайомилися з роботою енергетичного комплексу, зокрема, трьох його складових - Южно-Української АЕС, Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС.

Під час екскурсій фахівці дирекції енергогенеруючої компанії відвідали інформцентр атомної станції, де заслухали лекцію про діяльність підприємства, будову ядерного енергоблока, про застосовані тут системи безпеки. Гості розглянули макети діючого обладнання АЕС, що бере участь у виробництві електроенергії. Побачити це устаткування в роботі, а також як проходять його планові ремонти, вони змогли в машинних залах першої та другої черги станції.

Учасники оглядових курсів побували на робочому місці начальника зміни електростанції, на повномасштабному тренажері блочного щита управління, ВРП-330, ОГЕС і ТГАЕС. На будівельному майданчику однієї зі складових масштабного проекту реконструкції системи технічного водопостачання – бризкальних басейнів - представники дирекції Енергоатома ознайомилися з ходом його реалізації. Тут вони дізналися про те, що втілення цього проекту дозволить зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди, та уникнути втрат виробітку електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води.

Директор з інформаційних технологій НАЕК «Енергоатом» Олександр Лісовий проведення оглядових курсів для працівників компанії оцінює позитивно. «Для людей, які працюють у атомній галузі, познайомитися з персоналом атомної електростанції дуже корисно. Це допомагає усвідомити свою роль, роль АЕС і компанії у цілому в житті країни», - підкреслює він. Згодна з О.Лісовим провідний економіст відділу розподілу фінансових ресурсів Департаменту розрахункових і кредитних операцій Дирекції з фінансів і бюджетування Ірина Кримковська: «У офісах ми дійсно відірвані від реальних речей. Дивлячись у папери, важко уявити те, що бачиш на власні очі - приголомшуючу місцеву природу та масштаби виробництва, побудованого на скелястих берегах. Це дуже цікаво. Оглядові курси - прекрасна можливість побачити, зрозуміти та усвідомити хоч би елементарні процеси, які відбуваються на таких складних підприємствах. Я схиляю голову перед людьми, які будують і підтримують у постійній працездатності величезні механізми».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...