Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У рамках акції «Ветеран» працівники ЮУАЕС зберуть більше 1000000 гривень
AA

У рамках акції «Ветеран» працівники ЮУАЕС зберуть більше 1000000 гривень

У 2022 році для підтримки людей похилого віку працівники Южно-Українського енергокомплексу закумулюють понад 1 000 000 гривень. Акція «Ветеран» триває у ВП ЮУЕС вже більш як 10 років. 

Учасниками акції станом на початок січня 2022 року вже стали 4134 працівники підприємства. 30% зібраної суми надійде на рахунок міської організації, 70% - до ради ветеранів Южно-Української АЕС. На сьогодні у первинній ветеранській спілці понад 2460 членів. Наймолодшому пенсіонеру 39 років, найстаршому - 94.

Відрахування благодійних внесків з заробітної плати - справа добровільна. Кожен з працівників енергокомплексу вирішує особисто, чи готовий брати участь в акції і яку суму буде жертвувати щомісячно. Є й такі випадки, коли працівники підприємства надають адресну підтримку нужденним бабусям та дідусям. «На сьогодні 409 членів ветеранської спілки мають пенсію нижче за прожитковий мінімум. Є такі люди, які отримують від держави усього 1790 гривень на місяць. Перш за все саме їм потрібна фінансова підтримка та увага», - зазначив голова ради ветеранів ЮУАЕС Микола Сидоров.

За кошторисом та статутом ветеранської організації кошти розподіляються для надання благодійної допомоги у скрутному матеріальному становищі, поховання членів організації або їхніх родичів, підтримки тяжко хворих. Протягом 2021 року тільки для проведення операцій та придбанння ліків використано понад 280 тисяч гривень.

У ветеранській організації кажуть, що вдячні організаторам благодійної акції, профспілковому комітету та керівництву Южно-Української  АЕС за підтримку соціальної ініціативи, а працівникам підприємства - за активну участь у ній. Це тільки доводить, що колишніх колег не буває, і навіть на пенсії ветерани можуть розраховувати на прояв поваги та небайдужість.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...