Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У галереї «Гард» Палацу культури ВП ЮУАЕС вшанували пам'ять южноукраїнського митця Зиновія Кравця
AA

У галереї «Гард» Палацу культури ВП ЮУАЕС вшанували пам'ять южноукраїнського митця Зиновія Кравця

24 лютого в галереї «Гард» Палацу культури ВП ЮУАЕС вшанували пам'ять Зиновія Кравця, на честь якого було відкрито експозицію робіт «З любов'ю до життя», присвячену річниці його смерті. Своєю творчістю южноукраїнський художник і скульптор додав яскравості обличчю сучасного міста-супутника атомної станції.

Мешканцям Южноукраїнська нагадують про З.Кравця не лише його картини, що передають любов майстра до краси рідного краю, а й наскальні роботи «Покрова Пресвятої Богородиці» та «Козак на коні», які вони бачать, спускаючись до річки Південний Буг. Тепло душі Зиновія Кравця зберігають і дерев'яні скульптури, що прикрашають Палац культури «Енергетик». Його роботи також поповнили приватні колекції України, Росії, Німеччини та Франції.

На відкритті виставки були присутні друзі митця, його близькі та однодумці. Згадували, що Зиновію Кравцю за життя завжди були притаманні одночасно іронія та здорове почуття гумору, мудрість і філософський погляд на життя.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...