Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Сьогодні громада попрощалась з Героєм Антоном Заренком
AA

Сьогодні громада попрощалась з Героєм Антоном Заренком

Южноукраїнську міську територіальну громаду знову спіткала втрата – поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області, вірний військовій присязі загинув молодший сержант командир 1 відділення 2 взводу оперативного призначення роти оперативного призначення в/ч 3044 Національної Гвардії України, Антон Анатолійович Заренок. Загиблий Герой - рідний брат депутата міської ради Андрія Заренка, який також захищає країну в лавах Збройних Сил. 

Антон народився у 1990 році в Южноукраїнську, тут ходив у дитячий садок № 6, навчався у ЗОШ № 3. Після школи опанував прикладну математику у Первомайському інституті Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. З 2012 року працював у сфері IT-технологій, займався 3d-моделюванням, виготовленням кліпів. Створив сім’ю, в Миколаєві разом із дружиною Анастасією виховували 6-річну Кіру. За словами старшого брата, Антон майже завжди був у гарному настрої, з відмінним почуттям гумору, свій оптимістичний настрій з легкістю передавав рідним та близьким. Коли б не потрібна була допомога Антона, він без вагань відкладав свої справи та підставляв своє плече. 1 березня 2023 року Антон був призваний на військову службу до Національної Гвардії України. Брати часто спілкувалися, підтримували одне одного. У жовтні нинішнього року Антон разом із товаришами по службі був спрямований у Запорізьку область на евакуацію поранених із зони бойових дій. Як командир відділення, воїн розумів, що має бути прикладом для військових, тож завжди йшов попереду. Та вночі 26 жовтня Антон Заренок, виявивши стійкість та мужність, загинув.

Сьогодні на площі Палацу культури «Енергетик» вишикувалися бійці Національної Гвардії, щоб провести в останню путь свого мужнього товариша. Безліч южноукраїнців прийшло, щоб попрощатися з воїном. Співчуття рідним та близьким Героя висловили заступник міського голови Марія Дроздова, депутат міської ради Микола Покрова та начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Євген Левченко. Хвилиною мовчання присутні на площі Палацу культури «Енергетик» вшанували пам’ять Антона Заренка. За сумною традицією, Державний прапор України, яким була вкрита труна з тілом Героя, Євген Левченко урочисто передав рідним загиблого. На колінах южноукраїнці провели в останню путь на Алею Слави міського кладовища Антона Заренка.
Спи спокійно, Воїне! Ти назавжди залишишся в пам’яті жителів Южноукраїнської громади!

 

 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...