Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щодо процедури видачі експлуатаційних дозволів на пункти закупівлі молока
AA

Щодо процедури видачі експлуатаційних дозволів на пункти закупівлі молока

Експлуатаційний дозвіл – це документ дозвільного характеру, який видається операторам ринку харчових продуктів лише за результатами інспектування потужності державними інспекторами Держпродспоживслужби.

Експлуатаційний дозвіл повинні отримувати оператори ринку харчових продуктів, які здійснюють діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (відповідно до частини 1 ст. 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» далі – Закон).

Тобто, відповідно до вимог Закону, дозвіл необхідно отримувати в тому випадку, якщо ваша ДІЯЛЬНІСТЬ безпосередньо пов’язана з виробництвом харчових продуктів тваринного походження, інгредієнтами яких є неперероблені продукти тваринного походження, а також із зберіганням харчових продуктів тваринного походження, які потребують дотримання спеціального температурного режиму (повинні зберігатися за температури нижче 10 °C).

До неперероблених продуктів тваринного походження відносять:

  • молоко;
  • м’ясо;
  • рибу;
  • молюски і ракоподібні;
  • яйця;
  • мед;
  • інші продукти, виготовлені з частин тварин, окремих їх органів та/або тканин, призначені для споживання людиною.

УВАГА! Наведений перелік не є вичерпним!!!

Для отримання експлуатаційного дозволу оператори ринку подають заяву та перелік харчових продуктів, що планується виробляти або зберігати, до Центру надання адміністративних послуг.

Строк видачі експлуатаційного дозволу оператору ринку становить 30 календарних днів з дня отримання компетентним органом всіх документів, зазначених вище.

Етапи послуг:

1. Прийом пакету документів та його реєстрація. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – адміністратори Центрів надання адміністративних послуг при райдержадміністраціях,міськрадах. Термін виконання протягом 1-го дня.

2. Передача пакету документів начальнику Головного управління. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (надалі – Головне управління). Термін виконання протягом 1-го дня.

3. Визначення терміну виконання та відповідальних виконавців. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – начальник Головного управління. Термін виконання пртягом1-2-го дня.

4. Передача до виконання пакету документів виконавцю структурного підрозділу Головного управління. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – спеціалісти Управління організаційно – господарського забезпечення Головного управління. Термін виконання протягом 1-2-го дня.

5. Визначення наданого пакету на предмет достовірності наданих відомостей та підготовка проектів наказу та посвідчення для проведення позапланового інспектування потужності. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – визначені посадові особи (виконавці). Термін виконання протягом 2-4-го дня.

6. Підписання наказу та призначення державних інспекторів для проведення інспектування потужностей. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – начальник Головного управління. Термін виконання протягом 2-4-го дня.

7. Здійснити позапланового заходу (інспектування) потужностей (об`єктів) з метою встановлення їх відповідності санітарним заходам. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 4-14-го дня.

8. Оформлення за результатами перевірки відповідного акту. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 4-14-го дня.

9. Оцінка прийнятності ризику та дотримання ветеринарно-санітарних заходів. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 14-15-го дня.

10. Подання проекту рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу начальнику Головного управління. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 15-17-го дня.

11. Підписання рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – начальник Головного управління. Термін виконання протягом 18-го дня.

12. Надання оператору ринку копії рішення про видачу/відмову у видачі експлуатаційного дозволу. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 19-21-го дня.

13. Направлення до Центру надання адміністративних послуг повідомлення про відмову у видачі експлуатаційного дозволу оператору ринку (у разі прийняття відповідного рішення). Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 19-30го дня.

14. Після отримання підтвердження про плату за видачу експлуатаційного дозволу до Центру з надання адміністративних послуг. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – посадові особи Головного управління. Термін виконання протягом 19-30-годня, але не більше 2-х робочих днів після отримання підтвердження.

15. Реєстрація та направлення заявникові результату розгляду заяви. Відповідальна посадова особа і структурний підрозділ – адміністратори Центрів надання адміністративних послуг при райдержадміністраціях, міськрадах. Термін виконання з 30-го дня.

Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку, до початку їх експлуатації.

Огляд заявлених потужностей проводиться не пізніше 15 календарних днів з дня отримання компетентним органом документів.

Експлуатаційний дозвіл є безстроковим.

Потужностям, на які видано експлуатаційний дозвіл, присвоюється реєстраційний номер.

Оператори ринку та потужності, на які видано експлуатаційний дозвіл, вносяться до Реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, відповідно до Порядку ведення реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, затвердженого Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства від 10.02.2016 року №40.

Підставами для відмови у видачі експлуатаційного дозволу є:

1) неподання документів, передбачених частиною восьмою ст.23 Закону;

2) недостовірність відомостей, зазначених у поданих документах;

3) невідповідність заявлених потужностей вимогам Закону;

4) у разі якщо потужністю є агропродовольчий ринок, - оператором ринку не створено умов для належної роботи лабораторії (не виділено у користування службових приміщень, облаштованих опаленням, електрикою, вентиляцією, водопроводом з гарячою і холодною водою, каналізацією).

У разі усунення причин, що стали підставою для відмови у видачі експлуатаційного дозволу, повторний розгляд документів здійснюється компетентним органом у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня отримання повторної заяви та інших документів, передбачених Законом.

Анулювання експлуатаційного дозволу, його переоформлення, видача дубліката здійснюються з підстав, у порядку та строки, що встановлені законодавством про дозвільну систему у сфері господарської діяльності.

 

 

 

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...