Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Що переважило на тридцять сьомій сесії Южноукраїнської міської ради: політичні амбіції чи інтереси людей?
AA

Що переважило на тридцять сьомій сесії Южноукраїнської міської ради: політичні амбіції чи інтереси людей?

Проведення засідання 37 сесії Южноукраїнської міської ради було запланованим на 27 квітня, згідно розпорядження міського голови.

У сесійні залі зібралося 25 депутатів, що дозволяло розпочати роботу ради.

Вже традиційно, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх полеглих захисників та захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок  російської агресії.

Після цього, секретар міської ради Олександр Акуленко вручив державні нагороди рідним загиблих Героям-землякам, які віддали життя, захищаючи Україну. Орден «За мужність» ІІІ ступеня  присвоєно Олександру Гузовському (посмертно)  та медаль «Захиснику Вітчизни» - Віталію Крючкову(посмертно).

Через дострокове припинення повноважень депутата Вячеслава Губи, Южноукраїнською територіальною виборчою комісією в межах своїх повноважень визнано обраним депутатом в порядку черговості від партії «Європейська Солідарність» Володимира Ясуника, який склав присягу та приступив до виконання депутатських обов’язків.

Також заслухали виступ священослужителя Михайла Киряка щодо приналежності парафії  Христа Спасителя Вознесенської єпархії Української православної церкви м. Южноукраїнськ та  Святителя Миколая Вознесенської єпархії Української православної церкви смт. Костянтиніка до російського патріархату. Отець Михайло заначив, що вищевказані храми – українські і не мають жодних відносин та зв’язків з країною агресором, навпаки - прихожани моляться за захисників, за перемогу України, настоятелі храмів та прихожани постійно беруть участь у волонтерській діяльності на підтримку ЗСУ.

Наразі, священнослужителями ведеться робота по внесенню змін до Статутної документації, згідно якого парафії стануть окремою релігійною організацією, без прив’язок до будь-яких патріархатів, з метою служіння українським вірянам, жителям громади.

Та не дивлячись на злагоджений початок, працювати у напрямку прийняття рішень спрямованих на вирішення проблем громади депутати Южноукраїнської міської ради так і не почали. Причиною тому стали заяви членів політичної групи «АЕС і місто» Анжели Савастру та Миколи Пелюха, які вимагали звіт від заступників міського голови, на що, присутня на засіданні Марія Дроздова, висловила готовність звітувати на поточній сесії. Незважаючи на це, вісім депутатів утримались від прийняття рішення про затвердження порядку денного. Через недостатню кількість голосів рішення було відхиленим.

Депутат Олександр Миронюк закликав колег до роботи, зазначивши, що у порядку денному ряд вкрай важливих соціальних питань, що стосуються виділення коштів на обладнання військовим, лікування онкохворим, затвердження положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної громади» з метою вшанування загиблих захисників нашої громади, виділення коштів на проведення ряду будівельних робіт важливих для громади, земельні питання, які обмежені в терміні для розгляду,  тощо. Питання було поставлено на голосування повторно та ситуації не змінило: «за» - 17, «утрималось» - 8.

Серед присутніх на сесії були громадськість, волонтери, рідні загиблих. Таке ставлення деяких депутатів по відношенню до людей їх обурило, адже головне завдання депутатського корпусу – представляти інтереси виборців, вирішувати нагальні проблеми громади, а не проявляти власні амбіції, як це було продемонстровано цього дня.

Головуючий засідання був змушений оголосити перерву проведення пленарного засідання.

Відеофрагмент голосування

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 43 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання...