Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Прощання з загиблим воїном Андрієм Єременковим
AA

Прощання з загиблим воїном Андрієм Єременковим

Сьогодні Южноукраїнська громада провела в останню путь Єременкова Андрія Володимировича, стрільця-номер обслуги 2 десантно-штурмового відділення 1 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону.

Андрій народився у 1985 році в смт. Арбузинка, навчався та виріс на станції Кавуни. Після школи опанував низку професій, переважно будівельного напряму. Майже все доросле життя працював на будівельних майданчиках країни та за кордоном. 7 січня 2012 року Андрій одружився з коханою жінкою, переїхав до неї в Южноукраїнськ. Через рік в них народилася донька Кіра. Батько душі не чаяв в дитині, яка була схожа на нього як дві краплі води, але ж для забезпечення сім’ї продовжив їздити на роботу у відрядження. Наприкінці 2022 року Андрій повернувся з Литви, щоб залишитися в місті. Влаштувався на роботу в ПрАТ «Юженергобуд». 24 жовтня 2023 року був призваний на військову службу. Майже одразу після п’яти тижнів навчання у Великобританії опинився на фронті у Харківській області. Вже на початку січня декілька разів був на бойових виїздах. 7 січня о пів п’ятої ранку привітав дружину Оксану з річницею весілля і більше на зв’язок не виходив. А декілька днів поспіль родина отримала страшну звістку: Андрій Єременков загинув у бою 7 січня, у річницю весілля та у день народження своєї матері. Без єдиного сина залишилися батьки воїна, без найкращого в світі батька 11-річна донька, без люблячого чоловіка дружина…

Слова співчуття рідним та близьким Героя висловили секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко та начальник відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Вячеслав Барсуков. Військові вкрили труну з тілом воїна Державним Прапором України та хвилиною мовчання вшанували його пам'ять. Вячеслав Барсуков на колінах вручив цей Прапор дружині Андрія Єременкова. Під сирени, що сповіщали про повітряну тривогу, та під звуки жалобної пісні присутні на площі Палацу культури «Енергетик» простилися з загиблим героєм.

Андрій Єременков похований на Алеї Славі Южноукраїнського кладовища. Вічна слава та пам’ять  воїну, що поклав своє життя заради мирного майбутнього та незалежності України.

 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...