AA

Пропозиції щодо проведення запобіжних заходів по профілактиці захворювань на коронавірус COVID – 19

Арбузинське міжрайонне управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області враховуючи значне поширення у світі випадків захворювання на COVID – 19», реєстрацією випадків захворювань викликаних COVID – 19 на території України, відповідно до ст. 29, ст. 32 Закону України « Про захист населення від інфекційних хвороб», ст. 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Постанови КМУ №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID – 19», наказу МОЗ №113 від 12.03.2007 «Про затвердження Методичних вказівок планування заходів щодо попередження занесення і поширення в Україні небезпечних інфекційних хвороб», з метою запобігання виникнення та поширення захворювань викликаних коронавірусом COVID – 19 доводить до відома операторів ринку, суб’єктів оптової та роздрібної торгівлі (супермаркети, оптові склади) наступні заходи щодо профілактики захворювань на коронавірус COVID – 19:

Взяти під особистий контроль проведення профілактичних та запобіжних заходів, а саме:

- Проводити декілька разів протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу і за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах, душових і кімнатах гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.

- Створити запас дезінфікуючих засобів. Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.

- Створити умови для додержання особистої гігієни робітників підприємства- забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.

- Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.

- При наявності медичного пункту забезпечити необхідний запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідним засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби)

  - В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.

- Забезпечити наявність інформації щодо профілактики захворювань викликаних коронавірусом COVID – 19.

Читайте також

Як вберегти себе від зараження при покупці продуктіву супермаркеті

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Купівля їжі – одна з небагатьох причин, по якій можна вийти з дому. Але як це зробити, не ризи...

Щодо відміни семінару

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє,...

Щодо повідомлення RASFF

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

До Держпродспоживслужби надійшло повідомлення від 23.03.2020 № Вх-2-12/1793-20 «Щодо повідомле...

Щодо повідомлення RASFF

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі-Голов...

Користь чи шкода здоров’ю дитини? Молочні та молоковмісні продукти

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Молоко і молочні продукти, виготовлені з натурального коров’ячого молока (цільне молоко, кисло...

Оголошення про проведення семінару-навчання

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...

Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Поширення випадків нової коронавірусної інфекції (COVID-19) в країнах Європейського союзу та країнах...

Щодо повідомлення RASFF

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

До Держпродспоживслужби надійшло повідомлення від 21.02.2020 № вх-2-12/1122-20 «Щодо повідомле...