Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проект «Армія відновлення»
AA

Проект «Армія відновлення»

Проект «Армія відновлення» запроваджений Урядом України восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово залишилися без роботи, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Суспільно корисні роботи – це тимчасова трудова діяльність працездатних осіб в умовах воєнного стану, яка провадиться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків. Такі роботи і послуги не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

На осіб, які залучаються до виконання суспільно корисних робіт, поширюються вимоги законодавства про працю, про охорону праці та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради затверджено рішення від 15.03.2023 № 84 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Южноукраїнської міської територіальної громади».

Між замовниками міської територіальної громади та безробітними, які зареєстровані в Южноукраїнському відділі Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт, забезпечується оплата праці у розмірі не нижче  мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування, за повністю виконану місячну (годинну) норму праці, встановлену з урахуванням положень Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

З метою забезпечення дотримання вимог законодавства про працю та охорону праці, управління соціального захисту населення буде здійснювати інформаційну та консультаційну підтримку підприємств, установ, організацій, які організовують проведення суспільно корисних робіт.

Методична допомога щодо забезпечення дотримання вимог законодавства про працю та охорону праці надається працівниками управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за адресою:

м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 4, каб. 15, 16 або за тел: 5-55-17, 5-55-27.

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...