Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Презентація нових електронних послуг порталу “ДІЯ”
AA

Презентація нових електронних послуг порталу “ДІЯ”

25 січня працівники виконавчих органів влади взяли участь у презентації електронних сервісів та послуг, що надає населенню Міністерство цифрової трансформації через портал “Дія”. Презентацію провела представник громадської спілки “Мережа хабів громадянського суспільства України” Вікторія Савчук, їй онлайн допомагали Шарлотта Хмельницька, представниця директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації, та Наталя Кобильчак, експерт Програми розвитку ООН з цифровізації.

Говорили про соціальні та пенсійні послуги, які нещодавно стали доступними на порталі “Дія”. Це, зокрема: послуги з призначення житлової субсидії, пенсії та її перерахунку, отримання довідки про застраховану особу за формами ОК-5 та ОК-7, довідки про доходи пенсіонера та витягу з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Експерти розповіли, як скористатися новими послугами, та відповіли на питання учасників зустрічі щодо цифрової трансформації і проблем, з якими вони стикаються при отриманні державних електронних послуг.

Презентації е-сервісів відбулися у межах проєкту «Підтримка цифровізації державних послуг у громадах Миколаївської та Кіровоградської областей», що реалізується громадською спілкою «Мережа хабів громадянського суспільства України». Проєкт діє з вересня 2021 року та охоплює дві області: Кіровоградську та Миколаївську. Його головна мета – підвищення обізнаності та дослідження думок мешканців віддалених громад і представників вразливих груп щодо електронних послуг та цифрової трансформації у державі. Ініціатива реалізується в рамках «Проєкту підтримки Дія», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

 

Читайте також

Будівельні послуги, витяг про несудимість та теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення: Уряд розширив перелік сервісів у ЦНАП

Відділ цифрового розвитку та цифровізації Южноукраїнської міської ради

Відтепер українці зможуть отримати ще більше адміністративних послуг в одному місці, замість відвіду...

Які послуги у сфері фондових ринків та цінних паперів доступні на Гіді?

Відділ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Миколаївської ОВА

Якщо ви хочете почати торгівлю на фондовому ринку, відновити обіг цінних паперів чи створити організ...

Уряд розширив перелік обов’язкових адміністративних послуг, які ветерани та члени їхніх родин можуть отримати в ЦНАПах

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відтепер учасники бойових дій, їхні сім’ї, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі...