Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представники ВП ЮУАЕС взяли участь у командно-штабних навчаннях ДСНС
AA

Представники ВП ЮУАЕС взяли участь у командно-штабних навчаннях ДСНС

18-20 жовтня Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Агенцією зменшення загрози міністерства оборони США провели в Миколаївській області командно-штабні навчання з координації та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційними речовинами. Під час навчань було відпрацьовано порядок дій органів управління та підрозділів територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту в Миколаївській області при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викидом радіоактивних речовин внаслідок аварії у ВП «Южно-Українська АЕС», сходження рухомого складу вантажного потяга та симптомів радіаційного опромінення персоналу АЕС.

Програма навчань складалася з 4 модулів. Їх було присвячено готовності до реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційною загрозою, відпрацюванню ввідних з реагування на НС, пов’язані з витоком радіоактивних компонентів з елементів живлення електростанції, аварією на залізниці під час перевезенні ядерного палива, а також переопромінення персоналу ВП ЮУАЕС. 

У командно-штабних навчаннях взяли участь представники Южно-Української АЕС, Одеської залізниці, ДСНС України, Миколаївської ОДА, Південної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки, Державної екологічної інспекції, СБУ, обласного центру гідрометеорології, спеціалізованих служб цивільного захисту, медслужби, управління держпраці, служб транспортного та технічного забезпечення, Національної поліції, Держпродспоживслужби, Южноукраїнського міськвиконкому.

Учасники навчань з боку Южно-Українського енергокомплексу начальник цеху радіаційної безпеки АЕС Володимир Бояріщев та керівник управління з питань аварійної готовності та реагування Андрій Бочаров вважають такі заходи вкрай потрібними. Вони переконані, що той міжнародний досвід, який вдалося почерпнути завдяки участі американських колег, дозволить вдосконалити роботу з координації та реагування на надзвичайні ситуації в області.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...