Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оформлення індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю
AA

Оформлення індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє, що можна за рахунок державних коштів отримати допоміжні засоби реабілітації та протезно-ортопедичні вироби. До протезно-ортопедичних виробів відносяться корсети, ортези, протези, ортопедичне взуття; до інших технічних - спеціальні засоби для самообслуговування та догляду (допоміжні засоби для особистої гігієни, сидіння для ванни, крісла стільці для туалету та ін.); засоби для пересування (крісла колісні); допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходунки та ін.); меблі та оснащення (функціональні ліжка, приліжкові столи, шведські стінки, спеціально призначенні меблі та ін.).

Для забезпечення вищезазначеними засобами реабілітації або протезно-ортопедичними виробами необхідно мати вірно заповнену індивідуальну програму реабілітації інваліда (далі - ІПР). В ІПР повинен зазначатися необхідний технічний або інший засіб реабілітації, що повинен відповідати діагнозу.

Приклад заповнення:  

  • крісло колісне - G81 (геміплегія)/М80 (остеопороз із патологічним переломом)/T91 (віддалені наслідки травм шиї та тулуба);
  • крісло-стілець для туалету - Z89.8 (набута відсутність верхніх та нижніх кінцівок)/M84.0 (неправильне зрощення перелому) і т.д.

Відповідність діагнозу до технічного та іншого засобу реабілітації визначає медико-соціальна експертна комісія (далі - МСЕК), дотримуючись в своїй роботі наказ Міністерства соціальної політики та Міністерства охорони здоров’я України від 20.11.2020 № 774 «Про затвердження Переліку діагнозів відповідно до найменування технічних та інших засобів реабілітації згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я».

У разі некоректного заповнення ІПР отримання необхідного технічного та іншого засобу реабілітації буде неможливим.

Більш детальну інформацію можна отримати за адресою: бульвар Квітковий, б.4, І поверх, кабінет №5, телефон 5-50-03 або 0988937938.

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...