Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Не відбулось і засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, торгівлі
AA

Не відбулось і засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, торгівлі

Чергова спроба провести засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, торгівлі знову виявилась не вдалою.

Цього разу окрім голови комісії Олександра Миронюка прийшла лиш одна членкиня – Лідія Паламарчук та ряд доповідачів чиї питання потребують термінового вирішення. Про свою відсутність з поважних повідомили Валентина Єрьоменко та Олександр Стоянов.

На засіданні цієї постійної комісії повинні були розглядатися питання, які є життєво необхідними для мешканців територіальної громади, а саме: виділення коштів для підготовки до зимового періоду  КНП Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня», а також виділення коштів  на оплату праці працівників КНП ЮМБЛ, яке не забезпечене договорами з НСЗУ. Придбання та встановлення генераторів для забезпечення безперебійної роботи виконавчих органів та «Пунктів незламності», забезпечення відшкодування витрат за пільговий проїзд автомобільним транспортом деяких категорій громадян на міських, приміських та спеціальних маршрутах, придбання спец техніки та матеріалів для ремонтних робіт для комунальних підприємств ЖКГ, придбання посипкового матеріалу для утримання доріг в зимовий період, капітальні ремонти санітарних вузлів у закладах освіти та найпростіших укриттях закладів освіти; по програмі «Фонд міської ради на виконання депутатських повноважень» - виплату матеріальної допомоги на лікування та оперативне втручання важкохворим мешканцям громади, придбання для закладів культури, освіти та охорони здоров’я обладнання та інвентаря. По програмі «Фонду міської ради на виконання повноважень старости» планувалось виділити кошти на  придбання ноутбука та акустичної системи для музичної зали Костянтинівського закладу дошкільної освіти, придбання спортивного інвентаря для організації дозвілля дітей Іванівського старостинського округу,  для відзначення Дня села Іванівка та Дня села Панкратове виділення коштів на придбання солодощів та  напоїв, інше.  Всього до розподілу планувалася сума понад 150 млн.грн..

Також до розгляду виносилося питання щодо виділення субвенцій військовим частинам на суму більше ніж 7 млн. грн. для придбання ними транспортних засобів, дронів, радіостанцій, квадрокоптерів, іншого необхідного майна та виплату матеріальної допомоги членам добровольчого формування територіальної громади.

Як зазначив Олександр Миронюк в міському бюджеті сьогодні понад 300 мільйонів гривень, які можна і треба виділяти на вирішення важливих для населення питань, проте на разі, через ігнорування роботи ради окремими депутатами, кошти просто акумулюються.

Згідно з розпорядженням міського голови, сесія Южноукраїнської міської ради назначена на 14 вересня, на разі до порядку денного внесено 124 питання. Та як вона відбудеться коли комісії через брак кворуму не були проведеними? Питання залишається відкритим…

 

Читайте також