Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Нарада з питання пільгового перевезення
AA

Нарада з питання пільгового перевезення

Вже  вдруге 08.08.2023 у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марії ДРОЗДОВОЇ відбулась нарада з питання пільгового перевезення на приміських маршрутах за участі  начальника управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіри ГЕХАД, начальника фінансового управління Южноукраїнської міської ради Тетяни ГОНЧАРОВОЇ, начальника управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради Володимира БОЖКО, старости Іванівського старостинського округу Ігоря ЛАТІЯ.

На виконання доручення попередньої наради управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради підготувало аналіз використання коштів на даний напрямок  (за 2021 рік профінансовано на суму 3,4 млн грн.., за 2022 - 5,4 млн.грн., за 7 місяців 2023 р.-3,4 млн.грн.).  Проінформували, що у місті зареєстровано станом на 01.08.2023  3526 пільговиків та 9910 пенсіонерів за віком,  кількість осіб, які користуються (або мають право) пільгою сягає 13436 осіб. Були обговорені системи  пільгового перевезення: талонна система, виплата матеріальної допомоги на проїзд (монетизація), відшкодування витрат пільговикам за проїзд та інш. . Обговорено позитивні і негативні сторони кожної системи.

Учасники зібрання озвучили про те що, у цьому році завершує свою дію Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на 2021-2023 роки, затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 325, і саме в цей час  необхідно аналізувати куди ефективніше витрачати кошти громади.

Під час наради було акцентовано, що безперечно міська влада опікується пільговою категорією, людьми похилого віку, що дійсно необхідно надавати пільги за кошти громади пільговикам, яким  гарантує їх чинне законодавство. Але ж громада повинна піклуватися і за своїх захисників і захисниць, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Існують також і інші проблеми громади: ремонт покрівель, ремонт доріг та пішохідних доріжок, які глобально не вирішуються роками.

Обговорено на зустрічі  також про Петицію в якій йде мова про зменшення видатків всіх Програм та посилення фінансування напрямків пов’язаних з підтримкою захисників і захисниць.

Одноголосно було підтримано пропозицію, що існує потреба зміни форми пільгового перевезення для впорядкування  за цим напрямком. Також  вивчити питання обов’язкових закріплених Законами пільг та можливостей бюджету в реаліях війни.

Обговорення продовжується. Управлінню соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради та управлінню житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради беручи до уваги скарги працюючого населення про можливість проїзду автобусами у вихідні дні, у зв’язку з великим потоком пільговиків запропоновано вивчити питання  встановлення  пільгового  тільки  у будні дні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...