Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартував проект «АЕС відкрита дітям»
AA

На ЮУАЕС стартував проект «АЕС відкрита дітям»

10 лютого в інформаційному центрі Южно-Української АЕС стартував дитячо-юнацький проект «АЕС відкрита дітям». Першими його учасниками стали вихованці та вихователі двох дитячих будинків сімейного типу м.Южноукраїнська - сім'ї Арбуз і В'юн.

Візит двох сімей, у яких знайшли домашній затишок, батьківську любов і увагу 14 дітей віком від 6 до 16 років, до інформцентру АЕС організували фахівці управління інформації та зв'язків з громадськістю (УІЗГ) ВП ЮУАЕС спільно з Южноукраїнським Центром соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, приурочивши його до Дня святого Валентина. Під час заходу діти та дорослі на виставці малюнків і декоративно-прикладного мистецтва «Атом для миру та процвітання» знайомилися з творчістю южноукраїнських школярів, у студії телебачення АЕС пробували себе в ролі ведучих, дружно брали участь у веселих і пізнавальних конкурсах, подорожували світом атомної енергії.

Взявши участь у конкурсах, діти отримали масу гарних вражень. По їх завершенні, навперебій розповідали про те, що їм сподобалися презентації та макети обладнання АЕС, ігри та досліди з кулею Тесла, що дізналися, як виробляється електроенергія і як згодом вона з'являється в будинках.

Віолетта В'юн - мати однієї з багатодітних родин - зізналася, що дорослі з неменшим захопленням брали участь у конкурсах: «Дякую організаторам проекту - це було пізнавально та цікаво. Наші діти дізналися багато нової корисної інформації про АЕС. Це саме те, чого ми не можемо їм пояснити в доступній формі, як це зробили фахівці управління інформації та зв'язків з громадськістю».

На прощання сім'ям вручили іміджеву продукцію Южно-Українського енергокомплексу та сертифікати учасників проекту.

Дитячо-юнацький проект «АЕС відкрита дітям» складається з циклу тематичних програм, у рамках яких передбачено заходи для різних соціальних груп населення. Для кожної категорії учасників буде застосовано індивідуальний підхід, аби будь-хто з присутніх зміг отримати приємні враження та цікаву інформацію. Завдання проекту - популяризація знань про атомну станцію та формування позитивного ставлення до атомно-енергетичної галузі України.

«Свій проект плануємо зробити цікавим для дітей різного віку, - коментує фахівець сектора роботи з молоддю та школярами УІЗГ Світлана Дідик. - Інформаційно-пізнавальні енергоквести, які ми проводимо для школярів вже протягом року, - вузькоспрямовані, а новий проект «АЕС відкрита дітям» буде розширеним у тематичному та форматному плані. Екскурсії, майстер-класи, конкурси, творчі зустрічі, захоплюючі дослідження будуть наповнені інформацією, у тому числі й про АЕС і атомну енергетику в цілому».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...