Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Ташлицькій ГАЕС відбулися пожежні навчання
AA

На Ташлицькій ГАЕС відбулися пожежні навчання

26 липня на кабельному півповерху гідроагрегату №1 Ташлицької гідроакумулюючої електростанції пройшли пожежні тактико-спеціальні навчання. У них взяли участь особовий склад підрозділів Южноукраїнського гарнізону - державних пожежно-рятувальних частин №25, №27 і №28, членів оперативного штабу пожежогасіння та персоналу ТГАЕС - усього близько 40 учасників. Було задіяно також 10 одиниць спецтехніки.

«За планом тактичного задуму, УМОВНА пожежа виникла в приміщенні кабельного півповерху на позначці 21.45 першого гідроагрегату ГАЕС у результаті короткого замикання кабелю, - повідомив заступник начальника 1-го Державного пожежно-рятувального загону Олександр Бузун. - Внаслідок цього, займання розповсюдилось по площі відсіку на 80 м2. Пожежа супроводжувалася високою температурою та густим задимленням. Складнощів з ліквідації умовної пожежі додавали також наявність потерпілого, який виявився під уламками металевих конструкцій кабельного лотка. Усі, хто був задіяний до навчань, зі своїм завданням справилися. Умовну пожежу локалізували впродовж години».

У практичному тренуванні з гасіння умовної пожежі відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на займанні, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибір засобів і способів гасіння вогню. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці застосовували спеціальні засоби, які захищають від ураження електричним струмом і забезпечують роботу пожежників в умовах  значної задимленості.

Пожежні навчання на об'єктах Южно-Українського енергокомплексу - заходи планові. Відповідно до затвердженого графіку, вони проводяться щокварталу.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...