Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На прохання ПАЕС Южноукраїнський ліцей поновив ліцензію на одну з дефіцитних спеціальностей
AA

На прохання ПАЕС Южноукраїнський ліцей поновив ліцензію на одну з дефіцитних спеціальностей

На прохання керівництва ПАЕС Южноукраїнський професійний ліцей поновив ліцензію на інтегровану спеціальність «Слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування. Слюсар з ремонту контрольно-вимірювальних приладів та автоматики».  Учні вже проходять першу виробничу практику на підприємстві. 

Для підготовки робітничих кадрів між НАЕК «Енергоатом» та Южноукраїнським професійним ліцеєм у 2022 році було укладено договір «Про надання послуг у сфері професійно-технічної освіти». Термін навчання за інтегрованою професією  «Слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування. Слюсар з ремонту контрольно-вимірювальних приладів та автоматики» - три роки. По закінченню навчання молоді спеціалісти отримують четвертий і третій розряд відповідно. «У нас в цеху йде зміна поколінь. Багато хто вже пішов на заслужений відпочинок, є люди передпенсійного віку, тож розраховуємо на підготовку нових робітничих кадрів. Декілька років у ліцеї не навчали потрібній нам професії і ми радіємо тому, що тепер ліцензію поновлено. Нам вкрай потрібні молоді спеціалісти», - каже начальник цеху з ремонту турбінного устаткування енергоремонтного підрозділу ПАЕС Артем Ляпало. 

Практика на підприємстві для 20 учнів ліцею – це перше знайомство з колективом і можливість перейняти досвід професіоналів. Безпосередньо залучити дітей до якихось робіт працівники Південноукраїнської АЕС не можуть. Заважає віковий ценз і відсутність багажу знань у першокурсників, але вони отримають можливість закріпити вивчену теорію на практиці та подивитись, куди вже через кілька років зможуть прийти працювати. 

Навчання у Южноукраїнському професійному ліцеї безоплатне. Плюс до того, здобувачі освіти отримують стипендію, іногороднім пропонують гуртожиток. Кращі випускники мають великі шанси працевлаштуватися на Південноукраїнську АЕС та будувати тут свою кар’єру вже з 18-19 років.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...