Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На 43-й сесії опрацьовано 57 питань
AA

На 43-й сесії опрацьовано 57 питань

30 січня відбулася 43 позачергова сесія за участі 26 депутатів Южноукраїнської міської ради.

Секретар міської ради Денис Кравченко на початку засідання вручив матері загиблого воїна Олександра Кушніра державну нагороду – Почесний нагрудний знак головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Комбатанський Хрест». Інна Кушнір також отримала Подяку від командира військової частини А4718, де служив її син.

Представники поліції запропонували депутатам ознайомитися з презентацією «Поліцейській офіцер громади» та впровадити таку посаду в Южноукраїнській МТГ. Обранці громади взяли до відома цю інформацію.

Депутатів повідомили про те, що фракцію «Сила людей» тепер очолюватиме Андрій Заренок. Також до цієї фракції додався ще один депутат: Анастасія Палько зайшла в міську раду замість Миколи Покрови, обраного торік заступником міського голови.

Денис Кравченко зачитав депутатам Подяку від 80-ї окремої десантно-штурмової галицької бригади десантно-штурмових військ ЗСУ, якою нагороджено Южноукраїнську міську раду за особисті заслуги, конструктивну співпрацю, активну громадську позицію та вагомий внесок у боротьбі з російським агресором. Ця нагорода висітиме тепер у сесійній залі.

Порядок денний після коригування налічував 57 питань. Депутати обрали Віталія Паненка на посаду керуючого справами, звільнили Олексія Майбороду з посади першого заступника міського голови у зв’язку з виходом на пенсію, після нетривалого обговорення встановили секретарю міськради премію у розмірі 200 відсотків від посадового окладу на період виконання повноважень міського голови. Також було погоджено виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень та внесені зміни до бюджету громади.

Міська рада присвоїла звання Почесного громадянина громади (посмертно) лікарю Валерію Івановичу Бересту та вісьмом загиблим Героям:

КАВАЦІ Олегу Івановичу,

КОЛЕСНИКУ Олександру Вікторовичу,

ПАСІЧНИКУ Артему Анатолійовичу,

САДЧУКУ Денису Сергійовичу,

ФЕДОРОВУ Сергію Ігоровичу,

ХАЗІЄВУ Руслану Анатолійовичу,

ЦАНОВУ Олександру Павловичу,

ЦИБАКУ Дмитру Петровичу.

Депутати затвердили план роботи Южноукраїнської міської ради VIII скликання на 2024 рік, нові редакції трьох соціально важливих програм, статути низки комунальних підприємств. При цьому директор КП «Критий ринок» Ілля Басараб презентував обранцям громади проєкт виходу з кризи та розвитку ввіреного йому підприємства.

Після тривалого обговорення позитивно вирішено питання про створення «Сервісного офісу у справах ветеранів», мета якого – надання послуг з підтримки ветеранів під час переходу від військової служби до цивільного життя. Це початок створення в громаді дієвої системи єдиного підходу у реалізації загальнодержавної ветеранської політики.

Також депутати проголосували за низку рішень з питань приватизації, земельних відносин та житлово-комунального господарства.

Після вичерпання всіх питань порядку денного депутат Олена Петрина запропонувала колегам підтримати звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності щодо політичних переслідувань Героя-розвідника Червінського Романа Григоровича, що було зроблено одноголосно.

Начальник управління освіти Юрій Сінчук запросив депутатів у найближчу п’ятницю на виїзну нараду щодо припинення експлуатації Костянтинівської гімназії.

На знак завершення 43-ї сесії міської ради традиційно пролунав Державний Гімн України.

 

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 43 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання...

Бюджет – 2024 прийнято

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

21 грудня відбулася остання у цьому році 42-а сесія Южноукраїнської міської ради. Перед початком...