Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міжнародний день сім’ї
AA

Міжнародний день сім’ї

У 1993 році ООН встановила Міжнародний день сім’ї, а датою обрала 15 травня. Таким чином в ООН хотіли підвищити роль родини в суспільстві, вказати на те, що це базова малесенька клітинка народу в цілому.

Генсек Асамблеї в той час Кофі Аннан заявив, що інститут сім’ї знаходиться в серйозній небезпеці в сучасному та дуже динамічному світі. Це підтверджують і статистичні дані деяких соціологічних компаній. Як виявляється, в розвинених європейських країнах сімейна пара проводить на одинці всього лише 4 хвилини на день (не враховуючи сну). Звичайно, за таких умов людини віддаляються одне від одного.

Для багатьох людей сім’я — найдорожче, що є у житті. Це притулок і гавань у найважчі часи. Особливо — зараз.

Тому важливо проявляти турботу та виявляти любов до рідних людей. А День сім’ї — це хороший для цього привід.У цей день прийнято дзвонити своїм рідним і кажуть їм приємні слова. Якщо є така можливість, родичі збираються разом за вечерею та обмінюються подарунками, словами подяки та любові.

Кожна родина має змогу провести час по-своєму. Найважливіші, щоб усі члени родини зібрались разом.

Для тих сімей, які мають маленьких дітей, можна придумати й інші традиції святкування дня Сім’ї 2023 в Україні. Як приклад, це може бути похід в кінотеатр на якийсь мультик, або ж розваги в дитячому центрі, парку розваг чи просто в кафе. Для більш старший дітей підійде спільна прогулянка на велосипедах, якийсь веселий атракціон. В тому разі, якщо погода все ж підвела і падає сильний дощ, можна придумати й інші спільні заняття. Це можуть бути: спільне випікання торта, майстер-клас з виготовлення іграшок, прикрас, кулінарії, проведення якихось цікавих експериментів, або ж настільні ігри чи перегляд кінокомедій з чаєм та смаколиками.

Важливо в це свято сконцентрувати увагу на всьому світлому та хорошому, що принесла сім’я у життя. У жодному разі не можна сваритися та з’ясовувати стосунки.

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...