Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Літературна виставка – гра «Мовні перлинки для кожної дитинки»
AA

Літературна виставка – гра «Мовні перлинки для кожної дитинки»

З 1966 року за ініціативою міжнародної організації  ЮНЕСКО щорічно 8 вересня відзначається День грамотності (писемності).

Це свято було запроваджене й святкується не лише для тих, хто дав людству писемність, а й тих, хто навчає та розповсюджує грамотність. Відзначаючи цей день у дитячій бібліотеці була проведена виставка - гра «Мовні перлинки для кожної дитинки».

Були запрошені учні 4-Д класу ліцею№4 разом із вчителем Світланою Назарчук. У бібліотеці вони не вперше Для гостей були підготовлені цікаві літературні конкурси та завдання: «Підбери прислів’я до малюнку», на промінчиках сонця написати прізвища українських письменників, поетів; на пелюстках квітки написати слова – прикметники, яка наша мова, наша Україна? Також діти мали змогу познайомитися із цитатами Григорія Сковороди та неймовірними фактами про українську мову.

Директором бібліотеки проведено огляд літератури даної тематики та запропоновано учасникам гри підібрати собі книги для виконання поставлених завдань. Школярі залюбки відгадували загадки та читали вголос відомі українські вислови про мову. Завершилася гра переглядом цікавого та навчального відео про грамотність. Тож черговий раз, проводячи бібліотечний захід, виховуємо читача – патріота, який поважає і розмовляє своєю рідною мовою та намагатиметься навчатися грамотності, щоб приносити користь своїй країні!

 

Читайте також