Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Лікарня отримала гуманітарну допомогу від волонтерів Канади
AA

Лікарня отримала гуманітарну допомогу від волонтерів Канади

Сьогодні до КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» завітали гості – Леся Гнатів та Донна Реймхен, волонтери з Українсько-канадської асоціації Юкону, що на півночі Канади. Ця асоціація – з числа тих, хто ще на початку війни відгукнувся на прохання про допомогу, її представники вже вдруге привозять до нашої громади гуманітарну допомогу. Цього разу лікарня отримала медикаменти та обладнання: монітори пацієнтів, термометри, антибіотики, голки та радіоприймачі. Також у валізах були декілька десятків таблеток для очищення води, які будуть передані через волонтерів БО БФ «Берегиня Південь» в райони, що постраждали від затоплення. До формування цієї гуманітарної допомоги долучилися уряд Юкону, лікарня міста Уайтхорс, в якому мешкають Леся та Донна, благодійне товариство організації пожежників Уайтхорс, місцеві компанії та багато жителів Канади, зокрема, провінції Юкон.

Леся Гнатів у своїй промові зазначила: «Донна і я тут від імені людей Юкону, які продовжують тримати Україну у своїх серцях».

Під час перебування у нашій громаді волонтери відвідають відділення лікарні для вивчення потреб на майбутнє. За словами директора КНП ЮМБЛ Сергія Лупова, в рамках культурної програми перебування канадських гостей для них буде проведена екскурсія для ознайомлення з видатними місцями громади.

 

 

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...