Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив ПАЕС передав на найгарячішу ділянку фронту чергову партію дронів
AA

Колектив ПАЕС передав на найгарячішу ділянку фронту чергову партію дронів

Чергову партію дронів, обладнаних тепловізорами, передав на найгарячішу ділянку фронту колектив Південноукраїнського енергокомплексу. Прийняв подарунок від атомників працівник ПАЕС, нині – боєць штурмової бригади ЗСУ з позивним «Жук». Він з початку повномасштабного вторгнення боронить Україну на фронті.

Два квадрокоптери придбали на запит військових за гроші, зібрані в рамках безстрокової благодійної акції «Допомога захисникам України». «Колеги підтримують нас з початку повномасштабного вторгнення, - каже військовослужбовець. - Допомогу на значні суми від колективу отримуємо з минулого року. Передають дороговартісне обладнання, яке самотужки підрозділи придбати не спроможні. А так як зараз досить складна ситуація на фронті, ці дрони нам просто життєво необхідні».

Войовник додає: отримані Mavic 3T давно показали свою ефективність на полі бою. Крім того, що вони дають змогу військовим відстежувати дислокацію ворога, квадрокоптери виконують одне з головних завдань – рятують життя. «За допомогою цих дронів ми можемо відстежувати пересування особового складу ворога вночі. І це нам дуже сильно допомагає», - наголошує він.

Десять років південноукраїнські атомники допомагають українському війську боротися з російською навалою. А з початку великої війни їхня поміч вийшла на більш потужний рівень. У рамках благодійного проєкту колектив енергокомплексу регулярно перераховує одноденний заробіток на підтримку воїнів і, зокрема, колег, які нині служать у ЗСУ. Військовий з позивним «Жук» до повномасштабного вторгнення працював черговим слюсарем-ремонтником в одному з основних цехів Південноукраїнської АЕС. У квітні 2022-го добровільно пішов на фронт. Каже, зробити цей крок спонукала ситуація в країні: «Просто все життя всім розказувати, який ти чоловік, і коли прийшла дійсно біда в твою країну, ховати голову в пісок, неможливо. Ми не обирали війну, але ми прийняли бій. Тому тільки так. Моя мотивація – родина, діти, наша країна. Ми мусимо їх захищати, тому що це обов’язок кожного чоловіка».

Звертаючись до своїх колег зі словами вдячності, боєць назвав допомогу, яку надають колеги-атомники, необхідною та важливою.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...