Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань щодо планованої діяльності «Нове будівництво. Технологічний комплекс з виробництва тепловиділяючих збірок»
AA

Інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань щодо планованої діяльності «Нове будівництво. Технологічний комплекс з виробництва тепловиділяючих збірок»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради повідомляє про проведення громадських слухань щодо планованої діяльності «Нове будівництво.

 

Технологічний комплекс з виробництва тепловиділяючих збірок» (далі –ТКВТВЗ) на майданчику,
що розташований поблизу міста Южноукраїнськ
та знаходиться у власності АТ «НАЕК «Енергоатом»

Загальний вигляд майданчика ТКВТВЗ

Відомості  про  замовника будівництва: Філія «Відокремлений підрозділ «Атомпроектінжиніринг» Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (далі – філія «ВП АПІ»).

Громадські слухання відбудуться 4 квітня 2024 року о 10.00 годині за адресою: м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 9 (сесійна зала).

Громадські слухання здійснюються відповідно до Порядку проведення громадських слухань з питань використання ядерної енергії та радіаційної безпеки, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18.06.1998 № 1122.

У громадських слуханнях можуть брати участь:

  • громадськість;
  • уповноважені особи підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, які розташовані на території Южноукраїнської громади;
  • уповноважені   посадові  особи  органів  державної  влади  та органів місцевого самоврядування, повноваження яких поширюється на територію Южноукраїнської громади;
  • представники замовника будівництва;
  • представники відповідних органів державного управління та регулювання  у  сфері використання  ядерної  енергії  та  радіаційної безпеки,  наукових закладів Національної академії наук, Академії  медичних  наук  та Української академії аграрних наук.

Під час реєстрації учасників громадських слухань та пропозицій (зауважень) громадськості організатором проведення громадських слухань забезпечується ІДЕНТИФІКАЦІЯ фізичних осіб, представників юридичних осіб.

Зауваження і пропозицій приймаються, як у письмовому вигляді, так і в електронному:

  • в письмову вигляді на адресу: м. Южноукраїнськ, вул. Європейська, 48;

Пропозиції (зауваження) фізичних та юридичних осіб, які не подали підтвердних документів для забезпечення їх ідентифікації, не розглядаються. Кожен учасник громадських слухань під час обговорення планованої діяльності «Нове будівництво. Технологічний комплекс з виробництва тепловиділяючих збірок» має право подати пропозиції (зауваження), поставити запитання усно чи письмово.

Інформація про час і місце, де у вільному доступі протягом п’яти  календарних  днів до дати проведення громадських слухань (у тому  числі у вихідні дні та в неробочий час) можна ознайомитися з відкритими матеріалами  проекту будівництва ТКВТВЗ на паперових чи інших твердих (матеріальних) носіях:   в будні дні з 08.00 – 19.00, у вихідні дні з 10.00 – 14.00 за адресою: 55002, м. Южноукраїнськ, вулиця Європейська, 48, фойє 1-го поверху.


Інформація щодо створення Технологічного комплексу з виробництва тепловиділяючих збірок

Позитивний вплив розміщення ТКВТВЗ

Економічний розвиток: розміщення ТКВТВЗ поблизу міста Южноукраїнськ може стати джерелом нових робочих місць для місцевого населення. Це сприятиме економічному розвитку міста Южноукраїнськ збільшуватиме податкові надходження та сприятиме розвитку інфраструктури;

Науковий прогрес: розміщення ТКВТВЗ може стати центром для наукових досліджень та технологічного розвитку. Високотехнологічні рішення, які використовуються у виробництві ядерного палива, можуть привести до вдосконалення технологій та розвитку інновацій як у місті, так і в країні;

Інфраструктурний розвиток: робота над будівництвом та експлуатацією ТКВТВЗ сприятиме розвитку місцевої інфраструктури, такої як дороги, залізниці та інші транспортні засоби, що поліпшить зв'язок між містом та іншими регіонами;

Екологічна стабільність: реалізація проекту ТКВТВЗ сприятиме розвитку ядерної енергетики в Україні, що в свою чергу сприяє зниженню викидів парникових газів у порівнянні з традиційними джерелами енергії, такими як вугілля та газ. Під час виробництва електроенергії на атомних електростанціях відсутнє спалювання вуглецевмісних матеріалів, що призводить до значного зменшення викидів вуглекислого газу (С02) і інших парникових газів. Це робить атомну енергетику важливим інструментом у боротьбі з зміною клімату та забрудненням атмосфери;

Енергетична незалежність України: виробництво ядерного палива напряму пов'язане в впровадженням ядерної енергії, реалізація проекту ТКВТВЗ сприятиме забезпеченню країни стабільним джерелом електроенергії, підвищить енергетичну незалежності України та сприятиме диверсифікації постачань ядерного палива для АЕС України.

Безпекові аспекти: будівництво та експлуатація ТКВТВЗ буде здійснюватися з дотриманням всіх вимог ядерної, радіаційної, екологічної, пожежної безпеки протягом усього життєвого циклу підприємства. Сучасні технології та стандарти безпеки, які використовуватимуться при реалізації проекту ТКВТВЗ, спроектовані з метою запобігання аваріям та мінімізації можливих наслідків. Вживатимуться усі необхідні заходи, спрямовані на запобігання шкоді довкіллю, охорону довкілля, раціональне використання і відтворення природних ресурсів, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів. Заходи безпеки включають в себе ретельне проектування та конструкцію захисних систем, регулярні інспекції та тестування обладнання, а також високі стандарти управління відходами. Такий підхід забезпечить надійність експлуатації ТКВТВЗ і захищає місцеве населення від потенційних ризиків, сприяючи впевненості в безпеці населення та навколишнього середовища.


Збірник питань та відповідей щодо проєкту «Нове будівництво. Технологічний комплекс з виробництватепловиділяючих збірок»

 

Читайте також

У Южноукраїнську завершилась серія громадських слухань з питань обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока №3 ВП ЮУАЕС

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Завершились громадські слухання з обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока...

У зоні спостереження ЮУАЕС пройдуть громадські слухання з питань обґрунтування безпеки продовження строку експлуатації енергоблока №3

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Органи місцевого самоврядування зони спостереження Южно-Української АЕС, керуючись Законодавств...