Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про медикаментозне забезпечення хворих на COVID-19
AA

Інформація про медикаментозне забезпечення хворих на COVID-19

Роботу з підготовки лікарні до можливої госпіталізації хворих на COVID-19 на виконання діючих нормативних документів розпочато з березня місяця поточного року. Спочатку запас ліків розраховувався на десять хворих та придбався за рахунок загального фонду лікарні, відповідно до Переліку, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 року №224.

Перший платіж від НСЗУ за договором «Стаціонарна допомога хворим на COVID-19» надійшов до КНП «ЮМБЛ» 25.05.2020 р. Замовлено лікарські засоби на 670 тисяч гривень, але тривала процедура закупівлі не дозволила отримати необхідну кількість ліків до масової госпіталізації хворих на COVID-19 до інфекційного відділення, коли кількість пацієнтів сягнула 33 особи. До того ж, лікарня, як вже вказано вище, мала можливість придбати тільки лікарські засоби прямої дії (антибактеріальні, противірусні апарати), згідно Переліку, до якого не входять ані вітамінні препарати, ані пробіотики, застосування яких необхідно під час проведення масивної та тривалої антибактеріальної терапії.

На сьогоднішній день від МОЗ та НСЗУ отримані роз’яснення щодо закупівлі лікарських засобів, які не мають фіксованої оптово-роздрібної ціни, відповідні зміни внесено до процедури придбання лікарнею лікарських засобів та предметів медичного призначення.

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...