Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Голова спілки ветеранів атомної енергетики та промисловості Максим Кремень високо оцінив дієвість ветеранського руху на ЮУАЕС і в її місті-супутнику
AA

Голова спілки ветеранів атомної енергетики та промисловості Максим Кремень високо оцінив дієвість ветеранського руху на ЮУАЕС і в її місті-супутнику

Голова спілки ветеранів атомної енергетики та промисловості Максим Кремень, який працював на Южно-Українській атомній станції в складі комісії НАЕК «Енергоатом» з культури безпеки, принагідно зустрівся з ветеранським активом АЕС і її міста-супутника Южноукраїнська.

Головною темою зустрічі була роль ветеранів-атомників у справі збереження та передачі досвіду  молодому поколінню працівників галузі. Йшлося про створення експертно-аналітичної ради при президентові Енергоатома, про членство у ній представників з міст-супутників АЕС, про користь, яку можуть принести колишні працівники своїм підприємствам та енергокомпанії в цілому.

В атомній енергетиці України відбувається зміна поколінь. На заслужений відпочинок виходять ті, хто будував та пускав енергоблоки. Керівництво НАЕК «Енергоатом» опікується тим, щоб не втратити унікальний досвід, передати набуті знання і практичні напрацювання послідовникам. У червні цього року за розпорядженням президента  компанії створено експертно-аналітичну раду з числа ветеранів атомно-промислового комплексу. Це дорадчий орган, який дозволить залучати ветеранів до обговорення важливих питань у якості незалежних експертів. Першим таким досвідом стала участь члена цієї ради Максима Кременя в роботі комісії Енергоатома з перевірки дотримання культури безпеки на ЮУАЕС.

Наразі до експертно-аналітичної ради входять 11 заслужених ветеранів. Їх планують залучати до участі в заходах з культури безпеки, розслідування порушень, розробки модифікацій систем та обладнання, створення іміджу відкритості в суспільстві та формування позитивного ставлення до галузі.

Подібні експертні ради буде створено і у відокремлених підрозділах енергокомпанії.  Крім того, за словами Максима Кременя, на новий виток необхідно підняти й саму ветеранську організацію. Голова спілки ветеранів атомної енергетики та промисловості озвучив ідею написання посібника, де буде викладено досвід з введення енергоблоків у експлуатацію та продовження їх ресурсу. 

На Южно-Українській АЕС вважають, що досвід ветеранів енергетики стане в нагоді і в роботі з громадськістю та профорієнтаційній діяльності. «Вже зараз наші ветерани проводять зустрічі з підростаючим поколінням і профорієнтаційну роботу. Саме тут я бачу один з головних напрямків, куди можна направити сили, знання та вміння ветеранів на всіх атомних майданчиках», - переконаний начальник відділу соціального розвитку ЮУАЕС  Валерій Кичак.

Зі свого боку Максим Кремень був вражений дієвістю ветеранського руху в Южноукраїнську. Він особливо відзначив взаємозв’язок трудового колективу АЕС з колишніми працівниками, які перебувають на заслуженому відпочинку. Максим Кремень наголосив, що інформацію про акцію «Ветеран», у рамках якої працівники Южно-Українського енергокомплексу за бажанням відраховують певні суми зі своїх заробітних плат для ветеранських організацій АЕС і міста, він обнародує як про позитивний досвід, гідний наслідування.   «Я дуже зрадів, що у вас така потужна організація, яка дійсно допомагає ветеранам не на словах, а на ділі. Я дуже радий, що у нашій спільній справі є мета і є приклади, як її досягати. Ветерани мають потужну силу та досвід, які є безцінними, і які треба обов’язково використовувати», - підсумував він розмову з южноукраїнськими ветеранами.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...