Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ДОРОЖЧАЮТЬ ЦІНИ І ТАРИФИ ПРАКТИЧНО НА ВСЕ!
AA

ДОРОЖЧАЮТЬ ЦІНИ І ТАРИФИ ПРАКТИЧНО НА ВСЕ!

Найдорожча в Європі: українська електроенергія знов подорожчала, цього разу на 8,5% (ІНФОГРАФІКА)

На Бурштинському енергоострові – найвища в Європі ціна.

 

Найдорожча електроенергія
в Європі – українська

Ціна електроенергії на Ринку на добу наперед (РДН) в Об’єднаній енергосистемі України за серпень виросла на 8,5%, повідомляє  ДП «Оператор ринку».

Ціна електроенергії на ринку склала 1 298 грн/МВт*год. На Бурштинському енергоострові ціна складає 1 658 грн/МВт*год – це найвища в Європі ціна. На другому місці – Греція. Третє місце – ціна на електроенергію в Об’єднаній енергетичній системі.

 Цены на электроэнергию вырастут на 14-15%. Облэнерго получили RAB-тариф

Cередня ціна у Євросоюзі становила 33,5 євро за МВт*год, що на 40% менше середньої ціни в Об’єднаній енергетичній системій України і майже на 60% нижче ціни Бурштинського енергоострова.

В сусідній Румунії ціна на електроенергію на спотовому ринку була на 13% дешевшою від України, в Словаччині дешевшою на 40%, в Польщі на понад 15%. Найнижча ціна була у Норвегії (15 євро/МВт*год) та Швеції (17 євро/МВт*год).

Бурштинський енергоострів включає у себе Закарпатську область, більшу частину Івано-Франківської та Львівської областей, і є від’єднаним від Об’єднаної енергетичної системи України та синхронізований із європейською енергетичною системою.

Тобто в БуОС взагалі фізично не потрапляє електроенергія з решти України. Бурштинська ТЕС, яка входить у компанію «ДТЕК Західенерго», контролює 90% генеруючих потужностей Бурштинського енергоострова.

Удорожание газа для населения почти на 50%: здесь нет ничего удивительного, так работает рынок - Коболев

Джерело: http://budport.com.ua/news/18590-naydorozhcha-v-yevropi-ukrajnska-elektroenergiya-znov-podorozhchala-cogo-razu-na-85-infografika

ШАНОВНІ ЮЖНОУКРАЇНЦІ! Як бачимо дорожчає електрична енергія, а від цього – ростуть ціни на всі товари, продукти, послуги і тарифи. Це тривожно, але місто має деякі важелі аби хоча б частково захищати своїх мешканців.

Основні заходи, якими опікується виконавча влада Южноукраїнської міської ради та міський голова, це нові програми, які мають додатково захистити мешканців міста від зовнішніх факторів негативного впливу на наше життя. На чергове звернення мешканців, в стислій редакції повторимо деякі з них.

Програми, це інструменти і механізми, застосування яких депутатами міської ради дозволить додатково захищати соціальний рівень життя в громаді нашого міста.

Реанімуємо існуючі програми, приймемо нові, цим зможемо вирішити низку першочергових проблем міста В зрозумілому  скороченні, в захист громади, вони такі:

  1. Громадський контроль за міським бюджетом, майном і землями територіальної громади (мета –  дозволеним контролем блокувати прояви корупції).
  2. Оптимізація структурної розбудови ТВКГ міста  (мета – через сучасні проекти, зняття арешту р/рахунку  вплинути на тарифну користь для людей, міста і АЕС).
  3. Колектив КП ТВКГ працює з розблокованими р/рахунками (мета – вихід на беззбиткову роботу).
  4. Дачним маршрутам справні дороги, додаткові автобуси та пільги особам, які потребують цієї праці, додаткові пільги на приміські маршрути  (мета – сприяти діяльності, здоров’ю дачників і містян).
  5. Сервісний центр ЖКГ (мета – безпечне,  доступне і ефективне утримання всіх житлових будинків міста). ). .
  6. Оновлення програми 2015р. – Розвиток  територій і громад (мета – всіма засобами розгорнуть системну роботу ОТГ: рівні можливості кожному мешканцю). 
  7. Безпечні ринки (мета – адаптація ринкових площ до карантинних і санітарних вимог, аби був постійний і безпечний доступ до потрібних продуктів і товарів).
  8. Екологічно-протиепідемічний захист громади її мешканців (мета – через доступні заходи і умови  сприяння збереженню імунітету людей).
  9. «Безпечна питна вода – реальність для кожного помешкання» (мета – реалізація заходів доочищення і знезараження питної води в будинках, постачання якісної питної води до помешкань ОТГ).
  10. «Медичне багатопрофільне містечко» для потреб міста і округи (мета – розбудова лікарень міста, які будуть спроможні надавати якісні медичні послуги всім громадянам у визначених межах обслуговування). 
  11.  «Завтра електронного урядування» в самоврядуванні громади (мета – спрощення руху документів, покращення якості рішень).
  12. Інвестиції у вивільнення бюджетних коштів для комунальних потреб та благоустрою міста (мета –  сприяти інвесторам для вкладання ними коштів на користь бюджетних заощаджень). 
  13.  Підтримка розвитку енергетики АЕС України (мета – соціальний захист працівників цієї галузі,  мешканців міста і ОТГ).
  14. Соціальний захист комунальних тарифів (мета – вимушеному підняттю тарифів дію процедури  захисту мешканців міста в здійсненні їх оплати).
  15. Господарський захист бюджетних коштів в КП СКГ (мета – бригади господарського розрахунку заощаджуватимуть бюджетні кошти).
  16. Виведення монофункціональних міст з стану потенційної депресії (мета – спонукати державним рішенням, які корисно відіб’ються на міському житті, житті ОТГ, на колективі електростанції).
  17. Децентралізація енергетичного забезпечення потреб міста та ОТГ (мета – передбачити і вчасно захистити місто і ОТГ від неминучості обставин, коли АЕС лишиться з одним енергоблоком, де за цих умов теплозабезпечення міста може стати критично проблемним. Термін для цих робіт: 5 – 8 років).

Складні проблеми неможливо вирішувати простими рішеннями, це традиційна помилка. Приклад з КП ТВКГ характерний. Вище Ви бачили – «Облэнерго получили RAB-тариф», його застосування скоріше і призводить до цінового підвищення.

Вирішення фінансової проблеми з КП ТВКГ пропонується здійснювати теж за допомогою «RAB-тарифу», але в нашому випадку цей фактор виключно позитивний. Так, фахівцям, які зацікавляться, як саме працює нова програма, яку ще мають підтримати наші депутати, потрібно детально розібратись з особливостями рішення, яке і тариф понизить і засіб розрахунків з ДП НАЕК «Енергоатом» забезпечить.

Названа програма, як і вище прописані нові програми реалістичні. Тож все в наших руках.

Міський голова  В. Пароконний

Читайте також