Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До відома жителів громади!
AA

До відома жителів громади!

Повномасштабна війна росії проти України спричинила різке збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб. В нашій громаді зареєстровано 4051 ВПО - це практично 10% від загальної кількості населення громади.

Ці люди залишаються на тимчасове, тривале або постійне проживання у нашій територіальній громаді, тому одним із головних завдань соціальних служб міста є створення відповідних умов для захисту їх прав та забезпечення можливостей доступу до послуг.

Для нашої громади інтеграція ВПО є важливою ще і тому, що Люди – це ключовий ресурс місцевого розвитку, можливість омолодити місто, поповнити кадровий дефіцит.

За результатами конкурсного відбору відібрали заявку нашої громади на участь у Програмі підтримки «U-LEAD з Європою» - “Розробка Програм інтеграції ВПО в громади”, яка буде тривати з червня до листопада 2023 року.

Заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марію Дроздову, начальника управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіру Гехад, начальника відділу з питань соціального захисту населення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Лілію Зінченко зараховано до числа її учасників.

Сподіваємося, що завдяки цій програмі інтеграція ВПО зміцнить нашу соціальну згуртованість та забезпечить сталий розвиток громади.

 

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...