Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги осіб з інвалідністю загального захворювання, з дитинства, внаслідок війни та дітей з інвалідністю!
AA

До уваги осіб з інвалідністю загального захворювання, з дитинства, внаслідок війни та дітей з інвалідністю!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради наголошує на тому, що в умовах війни постійно збільшується кількість осіб з інвалідністю, які постраждали від російської військової агресії та потребують особливої опіки та захисту від держави

З метою створення рівних умов для вищезазначених осіб в державі існує безкоштовне забезпечення допоміжними засобами реабілітації (палиці, милиці, крісла колісні, крісла-стільці для туалету, сидіння для ванни, стільці для душу, меблі спеціального призначення (ліжка функціональні, проти пролежневі матраци, подушки столи приліжкові, вертикалізатори, столи-парти та ін.) та протезно-ортопедичні вироби (корсети, протези нижніх верхніх кінцівок, ортези верхніх нижніх кінцівок, ортопедичне взуття, протези молочних залоз та ін.).

Для отримання направлення щодо забезпечення вищезазначеними засобами реабілітації або протезно-ортопедичними виробами необхідно звернутися до управління та надати наступні документи:

1. Заяву про взяття на облік встановленого зразка.

2. Оригінал паспорта та копія паспорта - для дорослих, та дітей після 14 років,  для дітей до 14 років – свідоцтво про народження та його копія.

3. Оригінал ідентифікаційного коду та його копія.

4. Оригінал висновку МСЕК та його копія про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю, медичний висновок – для дітей з інвалідністю.

5. Оригінал та копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю та дитини з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб, осіб з інвалідністю, група інвалідності яких установлена до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився), яка містить показання для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

6. Довідку про реєстрацію з місця проживання для дітей, у тому числі дітей з інвалідністю.

7. Посвідчення, яке підтверджує право особи на пільги.

Якщо звертається законний представник особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи він подає разом із зазначеними документами  свій паспорт та документ, що підтверджує його повноваження законного представника.

Отримання вищезазначених засобів передбачає постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку»

Більш детальну інформацію можна отримати за адресою: бульвар Квітковий, б.4, І поверх, кабінет №5, телефон 5-50-03 або 0988937938.

 

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...