Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Депутати за роботою
AA

Депутати за роботою

У ході підготовки до проведення чергової сесії міської ради, розпочали роботу депутатські комісії з вивчення проєктів рішень, що виноситимуться на розгляд сесії.
Постійну комісію з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, що відбулася 20 квітня, провів голова комісії – Микола Покрова за участю депутатів, заступниці та членів комісії: Віри Шикерської, Антоніни Мартинко, Світлани Савченко, Дмитра Мірошника та Надії Горностай.
Перед початком роботи Антоніна Мартинко ознайомила членів комісії з відеоматеріалом огляду квартири, яку рішенням виконавчого комітету в січні цього року було передано КНП «Міська багатопрофільна лікарня» для подальшого заселення лікарів, які працевлаштовані до закладу та потребують житла.
Чотирикімнатна квартира наразі знаходиться у вкрай незадовільному стані, з повною антисанітарією, що викликає постійні скарги серед жителів будинку. Так як фінансовий стан лікарні, на теперішній час, не дозволяє самостійно відремонтувати квартиру, депутатка просила підтримки у колег при винесенні на сесію проєкту рішення щодо передачі цієї квартири на баланс КП «ЖЕО» для подальшого проведення підприємством ремонтних робіт у даному помешканні.
Головуючий на комісії Микола Покрова наполягав на тому, щоб лікарня виконувала роботи у житлі власними силами та, наразі, ресурси медичного закладу не дозволяють цього.
Після тривалого обговорення у пошуках найзручніших варіантів для відновлення житла для лікарів члени комісії інформацію взяли до відома та прийняли відповідне рішення щодо розгляду цього питання на пленарному засіданні сесії.
Далі, згідно порядку денного, заслухали начальника управління освіти Юрія Сінчука, який проінформував присутніх про затвердження перспективного плану трансформації та формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Южноукраїннської міської територіальної громади на період 2023-2027 років та про затвердження ліквідаційного балансу Іванівського закладу дошкільної освіти «Сонечко».
Юрій Михайлович повідомив про відкриття 24 квітня в Іванівці відділення дошкільної освіти, яке створили як альтернативу ЗДО «Сонечко».
Про внесення змін та доповнень до Заходів міської комплексної програми «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» на 2021-2025 роки, затверджених рішенням Южноукраїнської МТГ доповідала в.о. начальника управління охорони здоров’я Яна Макуха. Вона зазначила, що у відповідні пункти даної програми є потреба внести зміни для уникнення порушень прав мешканців громади, щодо заключення декларацій з фізичними особами-підприємцями, які надають первинну допомогу, щоб громадяни мали право на пільги, передбачені програмою.
Віра Шикерська внесла пропозицію додати до пункту «Запобігання та лікування від цукрового діабету, виконання заходів щодо надання паліативної допомоги…» формулювання «за договорами НЦЗУ», так як, згідно законодавства, ФОП має обов’язково мати цей договір. Даний проєкт рішення зі змінами членами комісії підтриманий одноголосно.
Заступниця міського голови з діяльності виконавчих органів влади Марія Дроздова озвучила пропозиції щодо протокольного доручення, наданих вищезазначеною профільною комісією 16 квітня, яке стосувалося вивчення можливості надання матеріальної допомоги пораненим та важкохворим військовослужбовцям, які являються зареєстрованими мешканцями ЮМТГ та перебувають на лікуванні у медичних закладах на території України за рахунок коштів міського бюджету у рамках міської комплексної програми «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» на 2021-2025 роки. Після тривалого обговорення, вирішили дане питання доопрацювати та проаналізувати більш детальніше, спільно з представниками медичних закладів громади.
Ще одне попереднє протокольне доручення стосувалося КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня», а саме бажання комісії заслухати звіт фінансово-господарської діяльності підприємства. Відверто про договори з НЦЗУ, потреби та проблеми розповів директор лікарні Сергій Лупов. Він заначив, що для стабільного функціонування закладу введено платні послуги на деякі процедури. Так, пацієнти, які прийшли за направленням, як і раніше обслуговуються на безкоштовній основі, а ті, хто хоче пройти ту чи іншу процедуру в найкоротший термін здійснюватиме оплату на рецепшині. Це дасть змогу лікарні поліпшити фінансовий стан, а пацієнту не чекати черги за направленням.
Членкиня комісії - Антоніна Мартинко зазначила, що треба відкрито говорити про проблеми лікарні та спільно шукати шляхи вирішення, адже медичне обслуговування – є одним із найважливіших напрямків для людей та потребує особливої уваги з боку влади та депутатів.
Після детального вивчення, всі проєкти рішень підтримані членами комісії одноголосно.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 43 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання...