Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чемпіонами не народжуються,  чемпіонами стають!
AA

Чемпіонами не народжуються,  чемпіонами стають!

Читаючи спортивні новини про успіхи наших земляків на змаганнях, ми іноді навіть не уявляємо собі який титанічний, щоденний та багаторічний труд команди фахівців та самих спортсменів ховається за маленькою фразою: «зайняли 1 місце, здобули перемогу, виграли чемпіонат країни».

Фахівці та прихильники активного способу життя, які розуміються на відмінностях масового та професійного спорту, знають, що кожне зі змагань, яке проводиться в України або за її межами має свій ранг або рівень спортивного заходу, знають ціну успіху та рівень конкуренції на змаганнях обласного значення чи на чемпіонатах країни або Європи.

Нещодавно, а саме 10 днів потому, в м. Мукачево відбувся чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юнаків U-15, участь в якому взяли 345 спортсменів. Здобутком южноукраїнської команди на цих змаганнях став повний комплект нагород, а саме 3 медалі: золото, срібло та бронза.

Шалена та запекла конкуренція на чемпіонаті України не стала перепоною для наших хлопців на шляху до п’єдесталу пошани: 1 місце – Денис Середін (в.к. 48 кг), 2 місце – Євген Богдан (в.к. до 68 кг), 3 місце – Владислав Величко (в.к. до 52 кг).

На фото зліва направо : Владислав Величко, Євген Богдан, Денис Середін

Про результат участі наших борців на цьому чемпіонаті України знають не всі, і це не дивно, бо тренерським складом южноукраїнців було прийнято рішення на той момент не висвітлювати цю інформацію, бо через 10 днів мав відбутися один з міжнародних стартів, який повинен бути перевіркою спортивної майстерності для наших вихованців.

Чому було прийнято таке рішення зрозуміють фахівці, які є справжніми професіоналами своєї справи. Системне бачення своїх задач у тренерській діяльності, комплексний підхід та масштабне мислення  – саме ця концепція є основою організації тренувального процесу тренерами, які у 2014 році були вимушені покинути свій дім на Луганщині та почати все з початку на Миколаївщині у м. Южноукраїнську. 

У 2015 році вони тільки мріяли про те, щоб скласти здорову конкуренцію на обласних змаганнях або про участь своїх спортсменів на чемпіонатах України. А зараз задачі, які вони ставлять перед своїми вихованцями – захищати на найвищому рівні спортивну честь нашої Держави у складі Національної збірної команди України  на Європейських та Світових борцівських аренах !

І ось нарешті довгоочікуваний офіційний міжнародний старт – учнівський спортивний фестиваль European Open School Combat Games – 2023, який стартував 29 травня у столиці Сербії Белграді.

З 29 травня по 3 червня близько 2500 учасників віком до 17 років з 10-ти країн Європи будуть змагатися за право бути найсильнішим у 9 видах спорту. Учнівська збірна команда України приймає участь у таких видах спорту: дзюдо, боротьба самбо, боротьба вільна, тхеквондо WTF та боротьба греко-римська.

Збірна команда України з боротьби греко-римської представлена на цих змаганнях спортсменами у двох вікових категоріях: U-15 та U-17. Саме збірна України U-15, до найсильнішого складу якої увійшли також 2 южноукраїнських спортсмена – вихованці відділення боротьби греко-римської СК «Олімп» УСО ВП ПАЕС –  Денис Середін та Євген Богдан, стартувала 30 травня першою у боротьбі за медалі!

Результат виступу южноукраїнських борців на змаганнях

European Open School Combat Games у Сербії (м. Белград)

2 золоті медалі!

Денис Середін, впевнено здобувши 4 перемоги над суперниками з Сербії та Румунії, став переможцем змагань у ваговій категорії до 48 кг !!!

Найкращим на борцівському килимі у цей день був ще один представник южноукраїнської школи боротьби Євген Богдан, який  не залишив жодного шансу борцям вагової категорії до 68 кг піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу !!!

Це беззаперечний успіх !  

І ми пишаємося южноукраїнськими борцями греко-римського стилю !

Але спочивати на лаврах нема коли

Сьогодні вночі «спортивний десант» южноукраїнських борців відбуває до м. Києва на олімпійську спортивну базу «Конча-Заспа» на заключний навчально-тренувальний збір національної збірної команди України U-17, до якого згодом приєднається і Денис  Середін. На протязі 10 днів хлопці продовжать підготовки до чемпіонату Європи U-17, який відбудеться 12-18 червня у м. Тірана (Албанія).

Завтра ще 2 южноукраїнських спортсмена стартують на навчально-тренувальний збір національної збірної команди України U-15 до м. Мукачева, до якого також згодом приєднається Євген Богдан з метою підготовки до чемпіонату Європи U-15, який відбудеться 6-9 липня у м. Капошвар (Угорщина).

Бажаємо всім нашим хлопцям якісної підготовки та вдалого виступу влітку на чемпіонаті Європи U-15  та чемпіонаті Європи U-17 !!!

Бажаємо южноукраїнським тренерам – Карая Бутхузі Емірійовичу та Чебанову Денису Сергійовичу – натхнення при організації тренувального процесу та сил при вирішенні всіх фінансових питань, пов’язаних з участю наших спортсменів у зборах та змаганнях.

Висловлюємо найщиріші слова подяки батькам вихованців, які підтримують своїх дітей у їх прагненні займатися спортом та досягати успіху на шляху високих спортивних досягнень!  Слова подяки всім небайдужим людям, які розуміють величезну роль занять фізичною культурою та спортом у становленні молодого покоління нашої Держави !

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Його величність футбол!

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Шалені емоції та щирість почуттів, непередбачуваність та неймовірна розв’язка, командний дух т...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

ПЛАВАННЯ В період з 7 по 9 квітня команда юних вихованців відділення плавання СК «Олімп» УСО ВП П...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

18 березня змагальний сезон 2023 року успішно розпочали вихованці секції спортивного орієнтування СК...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

ФУТЗАЛ 12 березня в спорткомплексі «Олімп» відбулися чергові матчі чемпіонату Миколаї...

Його величність – футбол

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

5 березня 2023 року в ігровій залі спорткомплексу «Олімп» УСО ВП ПАЕС відбулися ігри 5-г...