Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 9 травня - День Європи
AA

9 травня - День Європи

Цьогоріч Україна вперше відзначає День Європи разом з країнами ЄС – 9 травня ????????????????

Саме в цей день 1950 року, тодішній міністр закордонних справ Франції, Роберт Шуман, один із батьків-засновників Об'єднаної Європи, проголосив свою відому декларацію. Вона розпочинається словами: «Мир у світі неможливо забезпечити без прогресивних зусиль, сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає».

Вважається, що Декларація Шумана офіційно започаткувала процес європейської інтеграції. Саме тому в ЄС 9 травня відзначається День Європи.

Ідея Об'єднаної Європи народилася із прагнення до інтеграції, аби не допустити повторення помилок минулого й кровопролитних воєн. Для захисту цінностей свободи, демократії, рівності, поваги та захисту прав людини – основ розвитку Європейського Союзу.

Україна як ніхто знає, ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила нам зупинити російського агресора. Тому попри війну, ми дедалі глибше інтегруємось в європейський простір у політичній, правовій та культурній сферах. Адаптуємо своє законодавство до європейського та разом формуємо підґрунтя для поступової інтеграції України до Єдиного європейського ринку.

Вже другий рік поспіль Україна відстоює на полі бою свою незалежність від “русского мира”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. В його основі – повага до людської гідності замість культу знецінення людського життя, який розквітає в сучасній росії.

Відзначаючи День Європи 9 травня, ми підкреслюємо нашу єдність, силу та віру в європейський інтеграційний проєкт як рушія розвитку та миру на континенті.

Читайте також

2 квітня виповнюється 37 років від дня присвоєння новозбудованому населеному пункту ЮУ АЕС найменування "Южноукраїнськ"

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Навесні 1975 року на майданчик майбутнього Южноукраїнського енергокомплексу прибули перші бригад...

Дорогі жінки!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Від імені чоловічої половини нашої громади щиро вітаю вас з Міжнародним жіночим днем! Серед...