Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в м. Южноукраїнську
AA

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в м. Южноукраїнську

03 вересня 2015 року відбулася зустріч співробітників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та громадськістю міста. Підняті питання надання медичної допомоги, виховального процесу, побутового влаштування переселенців з району проведення АТО.  Фахівці ДЗ СМСЧ-2 прийняли активну участь в обговоренні проблеми. Також в неформальному спілкуванні прийняли участь вчителі, суспільні діячі, волонтери, соціальні працівники, служителі церкви.

10 команд ОБСЄ працюють в Україні, в тому числі Херсонській, Миколаївській областях з метою вивчення адаптації в інших умовах переселенців та біженців з району АТО. Адаптація цих верств населення в нових умовах життя – фокусна тема місії.

Мета ОБСЄ – це збір та концентрація достовірної інформації про облаштування переселенців та біженців в Україні з метою передачі її уряду України та уряду 57 країн -  учасників ОБСЄ.

Під час спілкування були обговорені проблемні питання адаптації біженців та переселенців в місті та плани на майбутнє.  Визначені заходи, які дозволять влитися переселенцям з Донбасу в життя міста.

Працівники ОБСЄ закликали до толерантного відношення до співгромадян, які потрапили в скрутні умови. 

Фахівці ДЗ СМСЧ-2 наголосили, що серед переселенців з Донбасу є кваліфіковані лікарі, які плодотворно працюють в медсанчастині, надають лікувальну допомогу мешканцям міста. Проте основна проблема облаштування цих фахівців – відсутність житла.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...