Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в м. Южноукраїнську
AA

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в м. Южноукраїнську

03 вересня 2015 року відбулася зустріч співробітників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та громадськістю міста. Підняті питання надання медичної допомоги, виховального процесу, побутового влаштування переселенців з району проведення АТО.  Фахівці ДЗ СМСЧ-2 прийняли активну участь в обговоренні проблеми. Також в неформальному спілкуванні прийняли участь вчителі, суспільні діячі, волонтери, соціальні працівники, служителі церкви.

10 команд ОБСЄ працюють в Україні, в тому числі Херсонській, Миколаївській областях з метою вивчення адаптації в інших умовах переселенців та біженців з району АТО. Адаптація цих верств населення в нових умовах життя – фокусна тема місії.

Мета ОБСЄ – це збір та концентрація достовірної інформації про облаштування переселенців та біженців в Україні з метою передачі її уряду України та уряду 57 країн -  учасників ОБСЄ.

Під час спілкування були обговорені проблемні питання адаптації біженців та переселенців в місті та плани на майбутнє.  Визначені заходи, які дозволять влитися переселенцям з Донбасу в життя міста.

Працівники ОБСЄ закликали до толерантного відношення до співгромадян, які потрапили в скрутні умови. 

Фахівці ДЗ СМСЧ-2 наголосили, що серед переселенців з Донбасу є кваліфіковані лікарі, які плодотворно працюють в медсанчастині, надають лікувальну допомогу мешканцям міста. Проте основна проблема облаштування цих фахівців – відсутність житла.

 

 

Читайте також

Виїзд комісії

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Соціальний працівник Людмила БОНДАРЕНКО комунального закладу «Територіальний центр соціального...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 51 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 51 с...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 26.09.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 26 вересня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної г...

Ряди небесного южноукраїнського війська поповнилися юним відважним патріотом, Воїном з великої літери: 18 вересня у Запоріжжі загинув старший лейтенант Щербаков Ілля Володимирович

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Ілля народився та виріс у місті Южноукраїнську. З дитинства займався спортом – плаванням, рафт...