Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українську АЕС відвідав губернатор Миколаївської області
AA

Южно-Українську АЕС відвідав губернатор Миколаївської області

20 червня Южно-Українську АЕС з робочим візитом відвідав губернатор Миколаївської області Микола Романчук, призначений на цю посаду в березні 2014 року.

Знайомство з головним енергогенеруючим підприємством Миколаївщини новий керівник області розпочав з машинної зали та блочних щитів управління енергоблоками №1 і №2.

Зустрівшись з гостем, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко розповів, чим живе колектив станції сьогодні, яких показників вдалося досягти під час продовження терміну експлуатації першого енергоблоку та які заходи у даний момент реалізуються на другому, що готується до продовження ресурсу. Необхідно зазначити, що перший южно-український після продовження терміну експлуатації відповідає всім національним і міжнародним нормативам з безпеки, а проведені заходи за оцінкою його стану дозволяють говорити про те, що ресурс і безпека блоку значно вищі за необхідний рівень.

Головною темою розмови під час робочого візиту губернатора стала добудова третього гідроагрегату Ташлицької гідроакумулюючої електростанції та реалізація соціальної програми будівництва ТГАЕС, згідно з якою на вирішення проблем Миколаївського регіону спрямовується до 10% від загальної суми коштів, що виділяються на спорудження цього об'єкту.

Відповідаючи на запитання відомчих ЗМІ, Микола Павлович виразив надію на те, що заходи, спрямовані на рішення соціальних і екологічних проблем районів, прилеглих до зони будівництва ТГАЕС, будуть реалізовані в повному обсязі. Він також зазначив, що продовження терміну експлуатації ядерних енергоблоків дасть можливість багатотисячному колективу АЕС продовжувати безпечно виробляти електроенергію на благо держави та Миколаївщини, зокрема. Губернатор назвав Южно-Українську атомну електростанцію «високоефективним підприємством, яке сьогодні істотно поповнює бюджет регіону». Тим самим здійснюючи вагомий внесок у його розвиток.

На зустрічі піднімалося також питання надання допомоги українській армії. Нагадаємо, що колектив ВП ЮУАЕС з березня 2014 року здійснює централізований збір коштів для допомоги збройним силам України. У добродійній акції за весь час її проведення взяли участь вже близько 4000 атомників, зібрано більше 914 тис. грн. Було придбано та передано військовим підрозділам 600 чохлів з розвантаженням для бронежилетів, 40 бронежилетів 4-го класу захисту, 4 тепловізори, 9 біноклів, 152 акумуляторні батареї та запасні частини для військової автотехніки, а також 338 пар берців.

Серед актуальних тем, які стоять сьогодні на порядку денному колективу Южно-Української АЕС, озвучених під час розмови, було й будівництво житлового будинку №6. На даний момент будівельниками виконується цегляна кладка 8-9 поверхів першої та другої блок-секцій, а також розпочато упорядкування внутрішніх інженерних мереж. Якщо взяті будівельниками зобов'язання виконуватимуться в заданому темпі, то є впевненість в тому, що до кінця року 72 сім'ї атомників зможуть отримати ключі від нових квартир.

Всього ж дев'ять основних об'єктів внесено цього року в виробничу програму управління капітального будівництва Южно-Українського енергокомплексу. Серед них - вдосконалення системи технічного водопостачання атомної станції. Про це також йшла мова під час зустрічі генерального директора підприємства з губернатором області. Основне завдання цього проекту - підвищити охолоджуючу здатність Ташлицького водосховища. Це дозволить значно збільшити ефективність роботи енергоблоків і їх безпечну експлуатацію.

Під час бесіди були обговорені питання щодо відключення від енергомережі атомних енергоблоків і зниження долі АЕС у структурі Енергоринку через диспетчерські обмеження, а також можливість участі Южно-Української АЕС в оздоровленні дітей східного регіону України.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...