Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
AA

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

20 червня на Меморіальному комплексі міста відбувся урочисто-траурний мітинг та покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

На мітингу були присутні міський голова Євген Квасневський,  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради Ярослава Нікітіна, начальники управлінь, служб та відділів виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, представники Южноукраїнської міської  організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил, представники засобів масової інформації, працівники установ, організацій та підприємств міста, жителі міста. Почесними гостями були ветерани Великої Вітчизняної війни: Леонід Вадан, Іван Пинтій, Євгенія Пустовойт,  Раїса Хохуля, Віктор Петриченко, Григорій Василенко,  Марія Алтин-Пара, Михайло Щур та інші.

З промовами виступили міський голова Євген Квасневський, «дитина війни»  Лариса Баликіна, Алевтина Горлова мала слово від Южноукраїнської міської  організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил.

Під час мітингу прозвучала пісня «Вставай страна огромная», яка у роки  Великої Вітчизняної війни закликала народ до захисту своєї Вітчизни. Саме нашому народу завдячує увесь світ за мужність і героїзм, виявлені у смертельному двобої з фашизмом. Наша нація за роки другої світової війни втратила близько 8 мільйонів своїх громадян.  Виступаючі зазначили, що сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну, з кожним роком ветеранів невблаганно стає все менше і менше.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто здобував Перемогу у травні 1945 року, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

Після мітингу, колона на чолі з міським головою та учасником бойових дій Великої Вітчизняної війни Леонідом Ваданом під Requiem  Моцарта спрямувала до стели воїнів-визволителів для покладання квітів.

 

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...