Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Випускники СНУЯЕтаП поповнять ряди южно-українських атомників
AA

Випускники СНУЯЕтаП поповнять ряди южно-українських атомників

21 випускник Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП) прийшов на Южно-Українську АЕС. Незабаром вони стануть повноправними членами колективу атомників. Усі вони вчилися за 3-х стороннім договором підготовки молодих фахівців між підприємством, студентом і вищим навчальним закладом. За підсумками навчання, з двох десятків чоловік 7 - отримали диплом з відзнакою. Це своєрідний рекорд нинішнього випуску. Кожен з них знає, що успішне навчання є необхідною умовою для працевлаштування на підприємство.

Ще будучи студентами, «контрактники» проходили переддипломну практику в виробничих цехах ЮУАЕС, мали закріплених наставників. За результатами практики керівники на місцях готували звіти, які також мають чималу вагу під час працевлаштування.

Щороку для більш ніж чотирьох десятків молодих фахівців - випускників вишів - ЮУАЕС стає першим робочим місцем. Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості, а з нинішнього року й НТУУ «Київський політехнічний інститут», Одеський національний політехнічний університет, Вінницький національний політехнічний університет і Національний університет «Львівська політехніка» готують кадри для атомної енергетики за тристоронніми договорами. Студенти цих вітчизняних профільних вищих навчальних закладів упродовж всього навчання знаходяться у полі зору кадрової служби атомної станції. Результати тестування та рейтинг їх успішності до моменту працевлаштування дозволяють скласти думку щодо них як можливих працівників підприємства.

- Усього цього року за направленням до нас прийде працевлаштовуватись 35 осіб, - коментує ситуацію начальник управління кадрів Южно-Української АЕС Олександр Клаус. - 34 з Севастопольського університету, один - з Вінницького. Хлопці з хорошими знаннями. Трохи пізніше до них приєднаються 13 бакалаврів. Вони теж виявили бажання працювати на нашому підприємстві. Для них і для фахівців робочі місця зарезервовано в реакторних цехах, енергоремонтному підрозділі, цехах радіаційної та ядерної безпеки, цеху теплової автоматики та вимірів, електро- та хімцеху. 8 осіб, які захистили ступінь бакалавра в СНУЯЕтаП, вирішили продовжити навчання в інших вишах України. З ними буде укладено окремий тристоронній договір з гарантією працевлаштування після успішного закінчення. Ті випускники, які мають направлення на роботу, отримають статус молодого фахівця.

Випускники позитивно оцінюють практику навчання за тристороннім договором. За їх словами, він дисциплінує: «Це додаткова відповідальність, тому що ти знаєш: вчитися треба на певний бал і постійно підвищувати свій рівень знань, - ділиться враженнями випускник СНУЯЕтаП Микита Чайка, який закінчив виш з червоним дипломом. - При цьому навчання за 3-х стороннім договором дає впевненість у завтрашньому дні та гарантоване працевлаштування. Коли я вступав до Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості на факультет «Автоматизоване управління технологічними процесами», це було основною мотивацією. Звичайно ж, під час навчання були деякі труднощі, проте, як мовиться: важко в навчанні, легко у бою».

На сьогодні в ЮУАЕС укладено договори з 88 студентами 1-5 курсів вищих навчальних закладів. Це означає, що за умови високої успішності, на підприємстві їм буде запропоновано посади, що відповідають їх профільній спеціальності.

Виходячи з певних вимог до майбутніх працівників, Южно-Українська АЕС комплектує кадри кращими випускниками, підтримуючи таким чином, високий рівень кваліфікації персоналу.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...