Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські атомники передали воїнам чергову партію бронежилетів
AA

Южно-українські атомники передали воїнам чергову партію бронежилетів

17 червня представники Южно-Українського енергокомплексу передали військовослужбовцям 34-го окремого батальйону територіальної оборони (військова частина польова пошта 5509), що розташований у Кіровоградській області, 20 іменних бронежилетів 4 класу захисту. Частину з них вручено добровольцям з міста-супутника АЕС - Южноукраїнська. Сьогодні вони проходять бойову підготовку й найближчим часом будуть відправлені на схід України. Це вже друга партія бронежилетів, придбана колективом підприємства для українських військовослужбовців. Перша була передана воїнам 79-ої аеромобільної бригади.

Перед відправкою бронежилети було освячено в місцевому Храмі Христа Спасителя, разом з молитвою про здоров'я, порятунок і захист українських військових. Чохли з розвантаженням зшиті на Вознесенській швацькій фабриці, бронепластини за замовленням колективу ВП ЮУАЕС доставлені з Науково-виробничого об'єднання «Темп-3000» (смт Ворзель, Київська область). На кожен з бронежилетів прикріплено іменну табличку, як знак солідарності активістів атомної станції зі своєю армією, за кожним номером бронежилета - реальні люди.

- Ми дуже вдячні за те, що місто допомагає та турбується про нас, - сказав Сергій Горобець, доброволець з Южноукраїнська, приймаючи бронежилет. - Ми не очікували, що буде така допомога. Без бронежилетів нам було б важче та страшніше. Велике спасибі людям, які нас підтримують і знають, для чого ми пішли воювати. Там багато наших товаришів, яким важко, і ми квапимося до них на допомогу. Як відреагували рідні? Мама, звичайно, плакала, проте сидіти вдома в такий час - неправильно.

Збір коштів для допомоги збройним силам України у ВП ЮУАЕС стартував у березні. Відтоді ця робота на підприємстві ведеться централізовано. Розподілом добродійних коштів займається спеціальна робоча група з представників трудового колективу. У кінці травня вона ініціювала акцію «Бронежилет». Працівники підприємства можуть викупити бронежилет особисто або об'єднавшись з однодумцями.

За словами начальника відділу соціального розвитку Южно-Української АЕС Валерія Кичака, у добродійній акції за весь час її проведення взяли участь вже близько 4000 атомників, зібрано більше 914 тис. грн. Колективом було придбане і передане військовим підрозділам 600 чохлів з розвантаженням для бронежилетів, 40 бронежилетів 4-го класу захисту, 4 тепловізори, 9 біноклів, 152 акумуляторні батареї та запасні частини для військової автотехніки, 338 пар армійських черевиків (берці).

Акція триває.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...