Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські атомники передали воїнам чергову партію бронежилетів
AA

Южно-українські атомники передали воїнам чергову партію бронежилетів

17 червня представники Южно-Українського енергокомплексу передали військовослужбовцям 34-го окремого батальйону територіальної оборони (військова частина польова пошта 5509), що розташований у Кіровоградській області, 20 іменних бронежилетів 4 класу захисту. Частину з них вручено добровольцям з міста-супутника АЕС - Южноукраїнська. Сьогодні вони проходять бойову підготовку й найближчим часом будуть відправлені на схід України. Це вже друга партія бронежилетів, придбана колективом підприємства для українських військовослужбовців. Перша була передана воїнам 79-ої аеромобільної бригади.

Перед відправкою бронежилети було освячено в місцевому Храмі Христа Спасителя, разом з молитвою про здоров'я, порятунок і захист українських військових. Чохли з розвантаженням зшиті на Вознесенській швацькій фабриці, бронепластини за замовленням колективу ВП ЮУАЕС доставлені з Науково-виробничого об'єднання «Темп-3000» (смт Ворзель, Київська область). На кожен з бронежилетів прикріплено іменну табличку, як знак солідарності активістів атомної станції зі своєю армією, за кожним номером бронежилета - реальні люди.

- Ми дуже вдячні за те, що місто допомагає та турбується про нас, - сказав Сергій Горобець, доброволець з Южноукраїнська, приймаючи бронежилет. - Ми не очікували, що буде така допомога. Без бронежилетів нам було б важче та страшніше. Велике спасибі людям, які нас підтримують і знають, для чого ми пішли воювати. Там багато наших товаришів, яким важко, і ми квапимося до них на допомогу. Як відреагували рідні? Мама, звичайно, плакала, проте сидіти вдома в такий час - неправильно.

Збір коштів для допомоги збройним силам України у ВП ЮУАЕС стартував у березні. Відтоді ця робота на підприємстві ведеться централізовано. Розподілом добродійних коштів займається спеціальна робоча група з представників трудового колективу. У кінці травня вона ініціювала акцію «Бронежилет». Працівники підприємства можуть викупити бронежилет особисто або об'єднавшись з однодумцями.

За словами начальника відділу соціального розвитку Южно-Української АЕС Валерія Кичака, у добродійній акції за весь час її проведення взяли участь вже близько 4000 атомників, зібрано більше 914 тис. грн. Колективом було придбане і передане військовим підрозділам 600 чохлів з розвантаженням для бронежилетів, 40 бронежилетів 4-го класу захисту, 4 тепловізори, 9 біноклів, 152 акумуляторні батареї та запасні частини для військової автотехніки, 338 пар армійських черевиків (берці).

Акція триває.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...