Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.06.2014
AA

Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.06.2014

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємств та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Вона є показником досягнень і прорахунків суспільства.

Проблема несвоєчасної виплати заробітної плати – одна з найгостріших соціальних проблем, яка до цього часу не розв’язана, чим порушуються права працівника на достатній рівень життя для себе і своєї сім'ї, своєчасне одержання винагороди за працю гарантовані статтями  43 та 48 Конституції України.

Управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради постійно здійснюється моніторинг своєчасності виплати заробітної плати та вживаються заходи передбачені повноваженнями органів місцевого самоврядування щодо погашення заборгованості з неї.

Згідно з оперативними даними станом на 01.06.2014 існує заборгованість із виплати заробітної плати та не виплачена поточна заробітна плата за травень 2014 року на 4-х підприємствах міста (дані підприємства не входять до кола статистичного спостереження, до відділу статистики не звітують) у сумі  100,3 тис.грн., а саме:

            КП «Південсервіс» (в.о. директора Письмак О.М.) – 7,1 тис.грн.;

            ККТП «Кобзар» (директор Радько М.В.) – 28,2 тис.грн.,

            МПП «Новатор» (директор Коломієць С.Р.) – 38,1 тис.грн.;

            ПП «Влас і Ко» (директор Смук О.В.) – 26,9 тис.грн.

Нагадуємо всім керівникам підприємств, установ, організацій міста Южноукраїнськ, що у разі несвоєчасної виплати заробітної плати та непогашення заборгованості з виплати заробітної плати, керівники можуть бути притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...