Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено останнє підсумкове заняття Школи відповідального батьківства
AA

Проведено останнє підсумкове заняття Школи відповідального батьківства

 14 травня, напередодні Міжнародного дня сім’ї, було проведено останнє підсумкове заняття Школи відповідального батьківства, яка функціонує при Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У святково вбраному залі зібралось одинадцять сімей з дітьми. Дітки пригощались солодощами  та чаєм, малювали різноманітні картинки, бавилися із кульками. Та на останньому занятті батькам довелося дещо попрацювати. На зустрічі мова йшла про літні канікули, а саме: про потребу в  оздоровленні, про відпочинок із малечою на морі та про проведення вільного часу як дітей так і дорослих, окремо батькам було наголошено на дотриманні правил безпечної поведінки на воді.

Не обійшлося заняття і без приємних сюрпризів. Для учасників було проведення майстер-клас «Солодкий сюрприз»: батьки із дітьми своїми руками зробили квіти із цукеркою в середині, а наостанок сім’ям  презентували кульки із побажаннями.

Робота із батьками завжди була цікавою, але непростою. Криза, яку переживає наша держава, негативно впливає на всі сфери життя сімей, що відбивається на психічному стані батьків, які боляче переживають свою неспроможність створити в родині необхідні умови для повноцінного життя дитини. І справа тут не лише в незадовільній політичній, економічній та екологічній обстановці, мова йде про низький рівень педагогічної культури більшості сімей, про втрачені моральні та етичні цінності, про невміння висловлювати свої почуття та керувати емоціями. Головною метою курсу було навчити батьків виховувати малечу здоровою, допомогти зрозуміти цінність, неповторність та унікальність  життя кожної дитини, підвищити рівень компетентності батьків у догляді, вихованні та розвитку дітей.

Форма роботи – заняття з елементами тренінгу, була вибрана не випадково: інтерактивні вправи, наочний матеріал, література та  участь у рольових іграх сприяли усвідомленню та деякою мірою вирішенню повсякденних проблем, а жваві дискусії на будь-яку тему допомагали батькам знайти однодумців. До речі, теми занять обговорювались із учасниками попередньо. Курс занять тривав з вересня 2013 року. Загалом з батьками було проведено сімнадцять занять, кожне з яких тривало понад годину. За дев’ять місяців навчальний курс відвідало 20 сімей.

Шановні батьки! 

Школа відповідального батьківства відновить свою роботу у вересні. 

Тож, Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді запрошує усіх бажаючих до Школи.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...