Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги суб’єктів господарювання!
AA

До уваги суб’єктів господарювання!

Призупинено отримання та скасування деяких природоохоронних документів дозвільного характеру

 З набуттям чинності 26.04.2014 Закону України від 09.04.2014 № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» (далі – Закон № 1193-VII), скасовано деякі природоохоронні документи дозвільного характеру:

- дозвіл на проведення спеціальних робіт по спорудженню експлуатаційних свердловин на воду;

- дозвіл на розміщення відходів та ліміти на утворення і розміщення відходів.

До того ж, Законом № 1193-VII внесено зміни до процедури оформлення та видачі дозвільної природоохоронної документації, зокрема це стосується отримання:

- дозволів на спецводокористування, для оформлення яких не визначено процедуру та перелік документів, на підставі яких повинні надаватись згадані дозвільні документи та отримуватись відповідні висновки стосовно можливості здійснення спецводокористування;

- дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, для оформлення яких змінено процедуру отримання погодження територіальних органів Держсанепідслужби щодо можливості видачі згаданих дозвільних документів.

Крім того, збільшено строк дії дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для об’єктів які належать до: першої групи - до семи років, другої групи - до десяти років, третьої групи – на необмежений строк дії.

- дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами. Відповідно до ст. 32 Закону України «Про відходи» «забороняється провадити будь-яку господарську діяльність, пов’язану з утворенням відходів, без одержання від місцевих органів виконавчої влади дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами відповідно до вимог цього Закону». Порядок видачі такого дозволу, а також вичерпний перелік документів, які суб'єкту господарювання необхідно подати для його одержання, на даний час Кабінетом Міністрів України не затверджений.

На підставі вищезазначеного, до приведення Кабінетом Міністрів України нормативно-правових актів у відповідність до Закону № 1193-VII, управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації призупинено прийняття від суб’єктів господарювання документів щодо отримання вказаної вище дозвільної документації та видачу документів дозвільного характеру.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...