Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Порядок реєстрації символіки громадського об’єднання
AA

Порядок реєстрації символіки громадського об’єднання

  Громадське об’єднання зі статусом юридичної особи може мати власну символіку (емблему, інший розпізнавальний знак, прапор), яка підлягає реєстрації.

Реєстрація символіки зареєстрованих громадських об’єднань здійснюється Укрдержреєстром.

Для реєстрації символіки громадського об’єднання до Укрдержреєстру подається заява за формою згідно з додатком 1.

До заяви додаються:

1) рішення органу управління, уповноваженого статутом громадського об’єднання, про затвердження символіки. У рішенні органу управління має бути затверджено вид символіки, її зображення та опис, визначено порядок надання дозволу на використання символіки та порядок її зберігання;

2) зображення символіки (на паперовому носії та електронному носії розміром 8х8 см. у вигляді графічного файлу у форматі .jpg (.gif, .tif), вписаним у квадрат розміром 8х8 см.);

3) опис символіки (на паперовому носії та електронному носії);

4) копія статуту громадського об’єднання, завірена печаткою цього громадського об’єднання (у разі її наявності) та підписом керівника громадського об’єднання.

Опис символіки повинен містити інформацію щодо кольорів, масштабів та пропорцій елементів символіки.

Зображення символіки повинно містити повне або скорочене найменування громадського об’єднання.

Документи, зазначені у підпунктах 1-3 цього пункту, подаються у двох примірниках.

Документ про оплату за реєстрацію символіки подається протягом трьох місяців з дня отримання громадським об’єднанням копії рішення про реєстрацію символіки громадського об’єднання.

Заява про реєстрацію символіки громадського об’єднання розглядається протягом десяти робочих днів.

В межах строку, приймається рішення про:

1) реєстрацію символіки;

2) відмову в реєстрації символіки;

3) залишення без розгляду по суті заяви про реєстрацію символіки.

Копія рішення про реєстрацію символіки громадського об’єднання супровідним листом видається (надсилається рекомендованим листом) громадському об’єднанню. У супровідному листі вказуються реквізити для оплати за реєстрацію символіки громадського об’єднання.

Після отримання документа про оплату за реєстрацію символіки дані про реєстрацію вносяться до Реєстру символіки громадських об’єднань, громадському об’єднанню видається свідоцтво про реєстрацію символіки громадського об’єднання за зразком згідно з додатком 2, а також прошитий, пронумерований та оформлений Укрдержреєстром один примірник рішення органу управління громадського об’єднання, із зображенням та описом символіки.

Дані про реєстрацію вносяться до Реєстру символіки громадських об’єднань, що ведеться Укрдержреєстром. У Реєстрі зазначається:

1) назва громадського об’єднання;

2) дата реєстрації і номер свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання;

3) вид символіки;

4) зображення символіки;

5) опис символіки;

6) дата реєстрації і номер свідоцтва про реєстрацію символіки.

Інформація, яка міститься у Реєстрі символіки громадських об’єднань, є відкритою для ознайомлення на офіційному веб-сайті Укрдержреєстру.

У разі неподання громадським об’єднанням документу про оплату реєстраційного збору протягом трьох місяців з дня отримання копії рішення про реєстрацію символіки громадського об’єднання, рішення Укрдержреєстру про реєстрацію символіки такого громадського об’єднання визнається таким, що втратило чинність.

У реєстрації символіки громадського об’єднання може бути відмовлено, якщо вона відтворює:

1) державні символи України;

2) інші офіційні символи чи знаки, які використовуються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування, державні та інші нагороди, печатки та інші відмітні знаки цих органів;

3) державні герби, прапори або офіційні назви інших держав;

4) зареєстровану символіку іншого громадського об’єднання;

5) ім’я або зображення фізичної особи без письмової згоди такої особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку, якщо інше не передбачено законом;

6) інші символи та знаки, використання яких обмежено законом.

Копія рішення про відмову у реєстрації символіки громадського об’єднання на наступний робочий день видається (надсилається рекомендованим листом) громадському об’єднанню. Невід’ємним додатком до рішення є висновок за результатами правової експертизи, який має бути вмотивованим та містити вичерпні підстави відмови.

Відмова в реєстрації символіки не позбавляє громадське об’єднання права повторно звернутися із заявою за умови усунення підстав для відмови у реєстрації символіки.

Заява про реєстрацію символіки громадського об’єднання залишається без розгляду по суті якщо:

1) не подано усіх документів, визначених пунктом 3 Порядку;

2) опис символіки не відповідає зображенню символіки;

3) заява підписана особою, яка не наділена повноваженнями представляти громадське об’єднання.

Про залишення без розгляду по суті заяви про реєстрацію символіки Укрдержреєстр повідомляє громадське об’єднання рекомендованим листом в межах строку, визначеного пунктом 4 цього Порядку, із зазначенням підстави залишення без розгляду по суті заяви.

Залишення без розгляду по суті заяви про реєстрацію символіки не позбавляє громадське об’єднання права повторно звернутися із заявою за умови усунення підстав для залишення без розгляду по суті заяви про реєстрацію символіки.

Для отримання дубліката оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або прошитого, пронумерованого та оформленого Укрдержреєстром примірника рішення органу управління громадського об’єднання, із зображенням та описом символіки (далі – рішення органу управління, із зображенням та описом символіки) у зв’язку з його втратою громадське об’єднання подає до Укрдержреєстру заяву у довільній формі.

До заяви додаються:

примірник загальнодержавного друкованого засобу масової інформації, в якому опубліковано повідомлення про втрату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою;

документ, що підтверджує внесення плати за видачу громадському об’єднанню дубліката оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою;

довідка, видана органом внутрішніх справ, про реєстрацію заяви про втрату оригіналу свідоцтва про реєстрацію та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки.

Укрдержреєстр протягом трьох робочих днів з дня отримання документів, зазначених у пункті 13, приймає у формі наказу одне з таких рішень:

1) про видачу дубліката оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою;

2) про залишення без розгляду по суті заяви про видачу дублікату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою.

Укрдержреєстр приймає рішення про залишення без розгляду по суті заяву про видачу дублікату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою за наявності однієї або сукупності таких підстав:

1) до заяви не додані документи, передбачені пунктом 13 цього Порядку;

2) заява підписана особою, яка не наділена повноваженнями представляти громадське об’єднання;

3) до Укрдержреєстр надійшло рішення суду щодо заборони видачі дубліката оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою.

Укрдержреєстр у межах строку, передбаченого пунктом 14 цього Порядку, надсилає (видає) громадському об’єднанню копію рішення про залишення без розгляду по суті заяви. Висновок, який є невід’ємним додатком до рішення, має містити вичерпні та вмотивовані підстави такого рішення.

Залишення без розгляду по суті заяви про видачу дублікату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою не позбавляє громадське об’єднання права повторно звернутися із заявою за умови усунення підстав для залишення без розгляду по суті заяви.

Укрдержреєстр за відсутності підстав для залишення без розгляду по суті заяви про видачу дубліката оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з його втратою та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з його втратою зобов’язаний:

1) внести до Реєстру громадських об’єднань запис про втрату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки;

2) забезпечити внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про втрату оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки;

3) оформити та видати (надіслати) дублікат оригіналу свідоцтва про реєстрацію символіки та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки.

Для заміни свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням громадське об’єднання подає до Укрдержреєстру заяву у довільній формі.

До заяви додаються:

оригінал свідоцтва про реєстрацію символіки (пошкоджений) та/або прошитий, пронумерований та оформлений Укрдержреєстром примірник рішення органу управління громадського об’єднання, разом із зображенням та описом символіки (пошкоджені);

документ, що підтверджує внесення плати за заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням;

Укрдержреєстр протягом трьох робочих днів з дня отримання документів, зазначених у пункті 18, приймає у формі наказу одне з таких рішень:

1) про заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням;

2) про залишення без розгляду по суті заяви про заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням.

Укрдержреєстр приймає рішення про залишення без розгляду по суті заяви про заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням за наявності однієї або сукупності таких підстав:

1) до заяви не додані документи, передбачені пунктом 18 цього Порядку;

2) заява підписана особою, яка не наділена повноваженнями представляти громадське об’єднання.

Укрдержреєстр у межах строку, передбаченого пунктом 19 цього Порядку, надсилає (видає) громадському об’єднанню копію рішення про залишення без розгляду по суті заяви. Висновок, який є невід’ємним додатком до рішення, має містити вичерпні та вмотивовані підстави такого рішення.

Залишення без розгляду по суті заяви про заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням по суті не позбавляє громадське об’єднання права повторно звернутися із заявою за умови усунення підстав для залишення без розгляду по суті заяви.

Укрдержреєстр за відсутності підстав для залишення без розгляду по суті заяви про заміну свідоцтва про реєстрацію символіки у зв’язку з пошкодженням та/або заміну рішення органу управління, із зображенням та описом символіки у зв’язку з пошкодженням зобов’язаний оформити та надіслати (видати) свідоцтво про реєстрацію символіки та/або прошитий, пронумерований та оформлений Укрдержреєстром примірник рішення органу управління громадського об’єднання, разом із зображенням та описом символіки.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...