Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка немає!
AA

Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка немає!

 У місті Южноукраїнську вже розпочато відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Так, 16 січня у комунальному закладі «Міська бібліотека для дітей» урочисто відкрилась книжкова виставка «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття» та тематична поличка «Учітеся, брати мої, думайте, читайте…». На відкритті були присутні учні Южноукраїнської загальноосвітньої школи №3, педагоги закладу та запрошені депутати Южноукраїнської міської ради Кокол О.М., Охрімчук І.К.

 Депутат Южноукраїнської міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Олена Кокол, зазначила, що відповідно до Указу Президента України 2014 рік в Україні оголошено Роком Тараса Шевченка. Є такі постаті в нашій історії, які вбирають у себе душу народу, стають невід'ємною частиною його життя. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Кожний, хто вивчає творчість Великого Кобзаря, переконується, що вона має світове значення.

Бібліотекарі ознайомили юних читачів з творами Тараса Шевченка, представленими на виставці та тематичній поличці, у цікавій формі ознайомили із життєвим шляхом та творчістю Шевченка – поета, художника. Особливий акцент при цьому зробили на роках дитинства Тараса.

Працівники бібліотеки запросили дітей брати участь у заходах, які планується провести у бібліотеці у цьому році: літературні години, поетичні читання, присвячені творчості Великого Кобзаря, у березні буде проведено конкурс читців «Могутнє, віще слово Кобзаря».

Культурно-мистецькі заходи, присвячені творчості Тараса Шевченка, традиційно викликають великий інтерес у юних читачів. Бібліотекарі  приділяють  велику увагу та проявляють громадянську свідомість і відповідальність у справі підготовки та відзначення 200-річного ювілею Тараса Шевченка.

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...