Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 19 грудня – Міжнародний день допомоги бідним
AA

19 грудня – Міжнародний день допомоги бідним

            За даними міжнародних експертів, на кінець 20 століття біля чверті всього населення планети, тобто півтора мільярда чоловік, злидарюють.

Організація об'єднаних націй розглядає бідність як «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя». Вона означає не лише нестачу грошей, але й гідної роботи, зручного житла, доступу до гарної освіти і охорони здоров'я.

19 грудня весь світ відзначає «Міжнародний день допомоги бідним». Хоча люди, які домоглися в цьому світі відмінних результатів і стали процвітаючими, багатими або хоча б заможними, дотримуються тієї точки зору, щоб виникало бажання допомогти собі самостійно.

Можна з упевненістю сказати, що поки кожен не захоче щось змінити у своєму житті, ніякі міжнародні гранти і проекти не допоможуть розібратися з проблемою жебракування. Звичайно, багато що залежить від умов,  в яких живе людина. Але більше залежить від самої людини і його бажання боротися за своє місце під сонцем.

Останнім часом спостерігалася тенденція скорочення кількості тих, хто живе за межею бідності. Це було пов'язане з тим, що в ряді країн було відзначено бурхливе економічне зростання, яке природним чином позначилося на добробуті населення. Однак світова фінансова криза зіпсувала не лише дані статистики, але і погіршило життя людей по всьому світі. Навіть у тих країнах, де рівень доходів був стабільно високий протягом тривалого часу, зіткнулися з тим, що жебраків стало більше. Підвищився рівень безробіття, як результат, збільшилася кількість бездомних, причому криза ще тільки починає набирати свою силу, а значить, це проблема, з якою доведеться боротися довго і кропітко, причому на всіх рівнях.

Міжнародний день допомоги бідним, можливо, допоможе змінити хоча б ставлення людей до цієї проблеми. Можливо, стане ще одним кроком на шляху до вирішення проблеми в масштабах всього людства.

Звертаємося до всіх, хто не байдужий до тих, хто потребує людської уваги. Принципи моральності та чуйності - це не лише обов'язок, а й потреба сумлінної людської душі. Адже справжня благодійність не потребує винагороди, вона закладається в самому вчинкові та в добрій волі того, хто дає і співпереживає. 

Дехто з нас може дозволити собі гарне життя, з веселим сміхом дітей у домі, повним холодильником, автомобілем, люблячим чоловіком чи дружиною. Та так не в усіх. Подивіться навколо, погляньте на своїх сусідів. Чи в усіх так? Чи не плачуть їхні діти, бо немає чого їсти, чи є їм що вдягнути… Не думайте, що така біда сягає тільки людей, які ведуть неправильний образ життя. Це не так. Можливо, за інших обставин, вони були б інженерами, вчителями, можливо працювали б з вами. Але доля розпорядилася по-іншому. Через життєві труднощі вони не можуть дозволити собі те, що можете Ви.  Допоможіть нужденним, не залишайтесь байдужими, можливо ваша допомога змінить чиєсь життя.

Давайте будемо дбати про тих, хто поруч з нами, не лише під час свят, але й щодня, нехай це стане нашою звичкою: допомагати, не бути байдужими, відгукатись на чуже горе. Нехай добрі традиції добрих вчинків повертаються в нашу культуру, в наші серця.
            Тому звертаємося до всіх, кому небайдужі людський біль та горе, із закликом: допомогти тим, хто дуже бідує! Навіть найменша пожертва зможе принести комусь користь.

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...