Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Всеукраїнського тижня права
AA

До Всеукраїнського тижня права

 Щороку 10 грудня людство святкує Міжнародний день прав людини, який відзначається на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини у 1948 році.

У Декларації зазначено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх національності, мови, майнового стану та світогляду. 

З метою відзначення цієї дати в Україні та з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, у 2008 році Президентом України був виданий Указ №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права».
Відповідно до цього Указу, в Україні щорічно з 09 по 14 грудня проводиться Всеукраїнський тиждень права, тож, у закладах культури міста Южноукраїнська проведено ряд заходів.

У комунальному закладі «Міська бібліотека для дорослих» організовано книжкову виставку  «Є право – значить є надія».

З нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та Дня права людини у комунальному закладі «Міська бібліотека для дітей» відбувся експрес-перегляд літератури «Закон про мене і мені про закон» та оформлена  тематична  книжкова виставка «Я - дитина, я - людина».

У комунальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа» проведено турнір з міні – футболу серед юнаків 1998 року народження  та молодших, присвячений Дню прав людини.

У комунальному закладі «Дитяча школа мистецтв» викладачами проведено інформаційні хвилинки, лекції, бесіди на тему: «Сучасне законодавство стосовно прав дитини», «Права та обов’язки дітей в сімї та соціальному житті», «Права дитини в Україні», «Права та обов’язки дітей»

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...