Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В місті проведена традиційна Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства»
AA

В місті проведена традиційна Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства»

 З 25 листопада по 10 грудня світова громадськість щорічно проводить кампанію «16 днів проти гендерного насильства». Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

З урахуванням відношення Президента України Віктора Януковича та проголошених ним соціальних ініціатив щодо сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві, Южноукраїнським міський центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено ряд заходів в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» та традиційної Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства».

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» стало популяризація позитивного іміджу родини, утвердження гендерної рівності, формування свідомості молоді щодо нетерпимого ставлення до насильства, привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї.

З початку року до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 35 повідомлень про вчинення насильства в сім’ї, з них: 30 від суб’єктів соціальної роботи, 4 самозвернення, 1 сім’ю виявили фахівці Центру під час здійснення соціального інспектування. З них – 5 повідомлень щодо насильства над дітьми, проте статистика не відображає реальний стан справ щодо скоєння насильства в сім’ї стосовно дітей, адже ця проблема є досить прихованою, її зачасту «не виносять з дому».

Про факти жорстокого поводження з дітьми або реальну загрозу їх вчинення необхідно повідомляти центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службу у справах дітей, управління молоді, спорту та культури, кримінальну міліцію у справах дітей або зателефонувати на Всеукраїнську дитячу лінію «Телефон довіри» (8 800 500 21 80), Національну «гарячу лінію» з питань протидії насильству та захисту прав дитини (0 800 500 335) (дзвінки в межах України безкоштовно або 386 для дзвінків з мобільного).

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...