Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській атомній електростанції працює місія технічної підтримки ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській атомній електростанції працює місія технічної підтримки ВАО АЕС

  З 3 по 5 грудня на Южно-Українській АЕС проходить місія технічної підтримки Московського центру ВАО АЕС (Всесвітня асоціація операторів, що експлуатують атомні електростанції). Вона присвячена темі «Аналіз корінних причин порушень в роботі АЕС». Очолює міжнародну команду радник Московського Центру ВАО АЕС Сергій Абдулаєв.

Під час місії експерти аналізують інформацію з проблеми та інтерв'юють персонал атомної електростанції, відповідальний за організацію процесу аналізу корінних причин порушень у роботі АЕС.

Проведення місії технічної підтримки є однією з ефективних програм ВАО АЕС. Вони сприяють підвищенню безпеки і надійності експлуатації атомних електростанцій всього світу. «Основне завдання цієї місії, - зазначив у інтерв'ю відомчим ЗМІ Сергій Абдулаєв, - передати южно-українським фахівцям той позитивний досвід, який вже накопичено в інших центрах і атомних станціях. На АЕС досвід аналізу корінних причин важливий з тієї точки зору, що будь-які події, порушення чи відхилення іноді не пов'язані між собою, проте можуть мати одну причину, яка впливає на усі ці події. Тому виявити цю корінну причину дуже важливо для того, щоб запобігти в майбутньому відмовам обладнання та відхиленням у роботі».

рограма місії технічної підтримки ВАО АЕС є добровільною і виконується за заявкою атомної станції. Її результатом стане конфіденційний звіт, який буде направлено на підприємство по закінченні місії.

Додатково

На сьогодні усі організації, що експлуатують АЕС, є членами ВАО АЕС, яка діє незалежно від державних і регулюючих органів і працює виключно від імені та в інтересах своїх членів - атомних електростанцій. У рамках ВАО АЕС між атомними станціями різних країн здійснюються партнерські перевірки, місії технічної підтримки, обмін інформацією про події та інші спільні програми. У структуру ВАО АЕС входять чотири регіональні центри: Московський, Атланський, Паризький і Токійський. Московський центр ВАО АЕС об'єднує атомні станції Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстану, Куби, Литви, Польщі, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, Китаю та Ірану. Координаційний центр ВАО АЕС знаходиться в Лондоні.

 

Інформація про ВП ЮУАЕС

ЮУ АЕС – основа Южно-Українського енергетичного комплексу, розташованого на півдні України в Миколаївській області. Він забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна встановлена потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3).

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК «Енергоатом». За роки існування ВП ЮУ АЕС вироблено понад 480 млрд. кВт·год. електричної енергії.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...